Freud dizisi izleme yolları! Sigmund Freud kimdir? Sigmund Freud hayatı sözleri!

Freud dizisi Netflix’te yayına girdi! Freud dizisi izleme yolları dizi severler tarafından sorgulanmaya başladı. Diziyi merak edenler, Sigmund Freud kimdir sorusuna da yanıt arıyor. Ünlü bilim adamı Sigmund Freud hayatı sözleri yoğun şekilde araştırılıyor. Psikanalizin babası olarak nitelendirilen Freud, psikanalize özel hayatını karıştırmak istemediğinden, kişisel kayıtlar bırakmamış, birçok yazışma ve mektubunu ölümünden önce yakmıştır.

Giriş Tarihi 23 Mart 2020, 14:09 Güncelleme 23 Mart 2020, 14:09
Freud dizisi izleme yolları! Sigmund Freud kimdir? Sigmund Freud hayatı sözleri!

İÇİNDEKİLER

Freud dizisi izleme yolları nelerdir? Freud dizisi Netflix'te başladı. Netflix'in ilk sezonunu yayınladığı dizide Sigmund Freud'un, 19. yüzyıl Viyanası'nda kaybolma vakalarını ve cinayetleri çözme hikâyesi anlatılıyor. Peki, Sigmund Freud kimdir? Freud hayatı ve sözleri diziyi izlemeye başlayanlar tarafından sorgulanıyor. İşte, Freud dizisi izleme yolları ve Freud hakkında merak edilenler…

FREUD DİZİSİ KONUSU

Uluslararası yapımlarının sayısını hızla artırmaya devam eden Netflix, çeşitli ülkelerde orijinal yapımlara imza atmaya devam ediyor. Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında yerel yapımlara imza atan Netflix, bu kez de Avusturya yapımı ilk orijinal dizisini izleyicilerin beğenisine sundu. İlk gösterimi 70. Berlin Film Festivali'nde gerçekleşen suç dizisi Freud, bugün Netflix'te yayınlandı.

Adından anlaşıldığı üzere dizi, psikanalitik kuramın kurucusu Sigmund Freud'a odaklanıyor. İzleyiciyi Sigmund Freud'un gençlik yıllarına götüren dizi, Freud'un 19. yüzyıl Viyanası'nda kaybolma vakalarını ve cinayetleri çözme hikâyesini konu alıyor. Ancak bu sırada bir medyumla beraber gizemli bir komploya karışan Freud'u birbirinden ilginç olaylar bekliyor.

FREUD DİZİSİ İZLEME YOLLARI!

Diziyi izlemek için Netflix üyeliğinizin olması gerekiyor.

Bilgisayara uyumlu televizyon, cep telefonu ve tablette izleyebileceğiniz Netflix'te ücretlendirmeler şöyle;

Temel: 17,99 TL

Standart: 29,99 TL

Özel: 41,99 TL

1- Netflix Basic Paket: Aynı anda sadece tek bir cihazın yayın izlemesine imkan veriyor. İçerikte standart çözünürlük sağlıyor. Ücreti ise aylık sadece 17.99 TL.

2- Netflix Standart Paket: Aynı anda iki cihazdan yayın izleme olanağı mevcut. Ayrıca içeriklerde HD yayın (720p) çözünürlük sağlıyor. Ücreti ise aylık sadece 29.99 TL.

3- Netflix Premium Paket: Aynı anda 4 cihaza kadar yayın izleme imkanı var. İçeriklerde HD ve Ultra HD (1080 / 4K) çözünürlük sağlıyor. Aylık ücreti ise sadece 41.99 TL.

SIGMUND FREUD KİMDİR?

Psikanaliz'in kurucusu Sigmund Freud, 6 Mayıs 1856'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nda, Pribor'da doğdu. Babası, Jacob Freud, küçük bir esnaftı ve annesi onun ikinci karısıydı. Freud'un kendisinden yaklaşık yirmi yaş büyük iki üvey ağabeyi ve kendinden küçük yedi kardeşi vardı. Ailesi, 1938'e kadar yaşayacağı Viyana'ya taşındığında Freud henüz dört yaşındaydı. Yahudi aileden olan Freud'un babası özgür düşünceli biriydi, Freud sonradan kendisinin ateist olduğunu açıkladığında oğlunun kararına saygı gösterdi.

O dönemde Yahudiler yalnızca tıp ve hukuk alanında çalışabiliyorlardı, Freud da, bilimle ilgilendiği için, 1873'te Viyana Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. Aslında nöropsikoloji araştırmaları yapmak istiyordu ama zengin olmadığı için nörolojiüzerine çalışmaya başladı. Daha sonraları birlikte çalışmalar yaptığı Josef Breuer'le bu dönemde tanıştı. Breuer ve Freud, konuşma kürünü birlikte yarattılar. 1882-1883'te Theodor Meynert Psikiyatri Kliniğinde işe girdi. Kokain üzerine pek çok çalışma yaptı. Daha sonra Jean-Martin Charcot adlı ünlü nörologla, hipnoz ve histeri üzerine çalışmalar yapmak için Paris'e gitti.

1886'da Viyana'ya dönüp muayenehane açtı ve evlendi. Özellikle hastalarının tedavisinde hipnoz kullanıyordu ama zamanla bunun yeterli olmadığını anlayıp muayeneyi bıraktı. 1900'de Rüyaların Yorumu'nu yayınladı, 1901'de de Gündelik Yaşamın Psikopatolojisi'ni. 1905'te yayınlamaya başladığı cinsellik üzerine çalışmaları yankı uyandırdı. Çocukluk dönemi tecrübelerinin önemi ve Oedipus kompleksi teorilerini öne sürdü.

Freud uzun süren, mutlu bir evlilik yaptı. Bu evlilikten altı çocuğu oldu. En küçük çocuğu olan Anna, babasının kalbinde özel bir yere sahipti. Anna babasının yolundan gitti ve psikanalitik harekette babasının liderliğini devralarak bu alanda saygıdeğer bir kuramcı oldu. Freud, Anna'nın psikanalizini kendisi yaparken Ödip olasılıklarıyla dolu ilginç bir durum yaratmıştır.

1902'de Viyana Üniversitesi'nde profesör oldu. 1906'da Psikanalitik Topluluğu'nu kurdu. Bu topluluğun kuruluşundan sonra benzerleri giderek çoğaldı. 1909'da Massachusetts'deki Clark Üniversitesinde ilk uluslararası konuşmasını yaptı.

1923'te sigara bağımlılığından dolayı, çene kanseri teşhisi kondu. Bu hastalık, 16 yıl içinde 33 ameliyat geçirmesine neden oldu. Tam o yıllarda da Avrupa'da Nazi baskısı başlamıştı. Freud'un yazdıkları da başkalarınınkilerle birlikte yasaklanıyor yakılıyordu. 1938'de Almanya, Avusturya'yı işgal etti. Karısıyla İngiltere'ye kaçtı ve 23 Eylül 1939'da orada öldü. Şu an İngiltere ve Viyana'da yaşadığı dairelerde Sigmund Freud Müzeleri bulunmakta.

FREUD SÖZLERİ!

- Evrendeki en büyük gösteri, sen aklını keşfettiğin an başlar.

- Ruhunun derinliklerine in ve ilk önce kendini tanımayı öğren. Bunu yaptıktan sonra, bu hastalığa neden yakalandığını anlayacak ve belki de bir daha hastalanmayacaksın.

- Birine duyduğunuz sevgi ve sinir doğru orantılıdır. En çok sevdiğiniz insana, herkesten çok sinirlenirsiniz.

Köpekler arkadaşlarını sever, düşmanlarını ısırırlar. İnsanlar ise tamamen farklıdır: Saf ve karşılıksız sevgiyi beceremezler. Kişisel ilişkilerindeyse sevgi ve nefreti karıştırıp dururlar.

- Beklemesini bilen bir insanın hiç bir şeyden taviz vermesine gerek yoktur.