Hastalıklardan korunmak için okunacak dua! Hastalık korunma duası hangisi?

Hastalıklardan korunmak için okunacak dua vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Türkiye’de de görülen koronavirüs nedeniyle önlemler hız kazandı. Kişisel hijyenlerine dikkat eden vatandaşlar, hastalıklardan korunmak için okunacak duaları sorguluyor. Hastalıktan korunma duası (şifa duası) arama motorlarında yoğun şekilde araştırılıyor. Peygamber Efendimiz (SAV)'in hastalıklara karşı önerdiği dualar bulunmaktadır. Kuran-ı Kerim'de geçen şifa ayetlerini ve Efendimiz (SAV)'in şifa dualarını okumak güzel bir davranıştır.

Giriş Tarihi 11 Mart 2020, 13:08 Güncelleme 11 Mart 2020, 13:08
Hastalıklardan korunmak için okunacak dua! Hastalık korunma duası hangisi?

İÇİNDEKİLER

Hastalıklardan korunmak için okunacak dua yoğun şekilde araştırılıyor. Hastalık korunma duası merak ediliyor. Koronavirüs nedeniyle Türkiye genelinde önlemler sıkı bir şekilde alınıyor. Vatandaşlar da hastalıklardan korunmak için okunacak dualar hakkında araştırma yapıyor. Tıbbi anlamda sağlıkla ilgili gerekli tüm tedavi yöntemleri uygulandıktan sonra manevi yönden de bunu desteklemek ve önemli derecede kuvvetlendirebilmek için dualar en büyük ihtiyaç kaynağı olmaktadır.

HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN OKUNACAK DUA!

Sağlık ve Şifa Duası: "Ezhib'l be' se Rabbin naşi esfi ve entes safi la sifae illa safauke, sifauke la yügadiru sekama" Meali, "Ey insanların Rabbi! Şifa ver, şifa veren sensin. Senin vereceğin şifadan gayrı başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hiç bir hastalık kalmasın." Bu dua peygamberimizin bizzat okuduğu sağlık, şifa dualarındandır.

Sağlık Duası Okunuşu: Allahümme inni es'elüke's-sebate fi'l-emri.Ve es'elüke 'azimete'r-ruşdi. Ve es'elüke şükra ni'metike ve hüsne 'ıbadetike. Ve es'elüke Usanen sadikan ve kalben selimen. Ve e'uzü blke mln şerri ma te'lemü Ve es'elüke min hayrı ma te'lemü Ve esteğfiruke mimma te'lemü inneke ente 'allamü'l-ğuyub.

Sağlık Duası Anlamı: Allah'ım! Senden dinde sebat etmemi istiyorum.Senden doğrulukta kararlı olmak istiyorum. Senden nimetlerine şükretmek ve ibadetlerini en güzel biçimde yapmak istiyorum. Senden doğru söyleyen bir dil, sağlıklı ve sana teslim olan bir kalp istiyorum. Bildiğin her zararlı şeyin şerrinden sana sığmıyorum. Bildiğin her hayırlı şeyi istiyorum. Bildiğin her günah için bağışlamanı diliyorum. Sen gizli olan şeyleri çok iyi bilensin. (Tirmizi,De'avat,23;İbn,Ebı Şeybe,Dua,No:2949)

HASTALIKTAN KURTULMA DUASI...

Hazret-i Ayşe'den rivayete göre Nebiyy-i Ekrem kendilerine bir hasta getirildiğinde şöyle duâ ederlerdi; Sağlık ve Şifa Duası Okunuşu: Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame. Anlamı: "Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın." (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Ebu Davud'un bize naklettiği üzere Hz. Muhammed, şu duayı sabah bir defa akşam da bir defa okurdu. Bu dua sadece hastalık halinde değil normal vakitlerde de okunmuştur. Duanın lafızları şöyledir: "Allâhumme innî eselükel afve vel âfiyete fiddünyâ vel âhırah."

Sağlık ve Şifa Duasının Türkçe meali: "Allah'ım! Senden dünya ve ahiret hayatında bağışlanma, sağlık, sıhhat ve nimet istiyorum."

Duanın mealine bakıldığında istenilen şeylerin hem "dünya" hem de "ahiret" için istenmesi bize duanın ne kadar hikmetli olduğunu göstermektedir.

ÇOK TESİRLİ ŞİFA AYETLERİ...

Peygamber efendimizin ettiği sağlık ve şifa dualarından bir diğeri ise;

Allahümme inni es elüke sıhhate vel afiyete vel emanet ve hüznel hulkı verridae bilkaderi bi rahmetike ve erhamerrahimin. Anlamı: Ya Rabbim! Senden sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum. Emanete hıyanet etmemek, güzel ahlaktan ve kaderden razı olmak istiyorum. Ey merhamet sahiplerinden en merhametlisi, merhametin hakkı için bunları bizlere nasip et.

Sağlık ve Şifa Duası Okunuşu: "Allâhümme 'âfinî fî cesedî ve 'âfinî fî besarî vec'alhül-vârise minnî lâ ilâhe illallâhül-halîmül-kerîm. Sübhânellâhi rabbil-'arşil-azîm. Vel-hamdü lillâhi rabbil- 'âlemîn."

Anlamı: "Allah'ım! Bedenime sağlık ver, gözüme sağlık ver, sağlığı benim varisim kıl (son nefesime kadar beni sağlıklı eyle). Halîm ve kerim olan Allah'tan başka ilâh yoktur. Ulu Arş'ın sahibi Allah'ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü âlemlerin Rabbi Allah'a mahsustur." (Tirmizî, De'avât, 67; İbn Ebî Şeybe, Dua, 23, No: 29305)

Hazret-İ Ayşe'den Sağlık ve Şifa Duası Türkçe Okunuşu: Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame

Anlamı: "Bu hastalığı gider ey insanların Rabbi! Şifâ ver, çünkü şifâ verici sensin. Senin vereceğin şifâdan başka şifâ yoktur. Öyle şifâ ver ki hiç bir hastalık bırakmasın." (Buhârî, Merdâ, 20; Müslim, Selâm, 46; Ebû Dâvud, Tıbb, 18, 19)

Sağlıklı Olmak İçin Okunacak Dua: "Bismillahi yübrike min külli yesfike ve min şerri hasidin, ve min şerri külli zi ayn." Duanın anlamı: Allah'ın adıyla. Allah sana bütün hastalıklardan şifa versin. Hasettiği zaman hasetçilerin ve bütün nazarı değen kimselerin şerrinden korusun."