Askerde istihkam nedir, ne demek? İzmir Narlıdere İstihkam Okulu nerede?

İzmir Narlıdere İstihkam Okulu, bugün askerlik yerlerinin açıklanmasının ardından en çok aranılanlar arasında yer aldı. Birliklerine katılmak için bekleyişe geçen yükümlülerden, İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan istihkam okuluna gideceklerini öğrenenler, okul ile ilgili araştırmalara başladılar. Peki, askerde istihkam nedir, ne demek? İzmir Narlıdere İstihkam Okulu nerede?

Giriş Tarihi 24 Ocak 2020, 14:24 Güncelleme 24 Ocak 2020, 14:37
Askerde istihkam nedir, ne demek? İzmir Narlıdere İstihkam Okulu nerede?

İÇİNDEKİLER

Askerde istihkam nedir, ne demek? 2000/1 celp dönemi askerlik yerleri bugün açıklandı. Ocak, şubat ve mart döneminde silahaltına alınacak yükümlülerden İzmir Narlıdere İstihkam Okulu'na gideceklerini öğrenenler, internet üzerinden 'istihkam' ile ilgili sorulara yanıt aramaya başladılar. Bu bağlamda, "İstihkam nedir?", "İzmir Narlıdere İstihkam Okulu nerede?" soruları gündeme geldi. Peki, askerde istihkam nedir, ne demek? İzmir Narlıdere İstihkam Okulu nerede? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

İSTİHKAM NEDİR, NE DEMEK?

İstihkam, düşman saldırısına karşı korunma, savunma ereğiyle toprak, taş, beton vb. ile sağlam bir biçimde düzenlenmiş yer anlamına gelmektedir.

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA

İZMİR NARLIDERE İSTİHKAM OKULU NEREDE?

İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı İzmir ili Narlıdere ilçesinde bulunmaktadır. Narlıdere ilçesine ulaşım, şehirler arası otobüs firmalarının, ücretsiz şehir içi servis hizmeti ile İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminalinden (İZOTAŞ) sağlanmaktadır. Kayıt kabul dönemlerinde Narlıdere ilçesindeki Demokrasi Meydanından İstihkâm Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına askerî servis hizmeti bulunmaktadır.

İZMİR NARLIDERE İSTİHKAM OKULU'NDA ACEMİLİK KAÇ GÜN?

İstihkam okulanda acemilik kaç gün sorusuna yanıt vermek net olarak mümkün değil. Askerlerin bu birlikte alacakları eğitimin süresi, yapacakları görevin niteliğine göre değişkenlik gösteriyor.

Kritik görevler üstlenecek askerlerin bu birlikte görecekleri eğitimin süresi, normal şartlarda verilen eğitim süresinden daha uzun olabilir.

İZMİR NARLIDERE İSTİHKAM OKULU'NDA EĞİTİM NASIL?

İzmir Narlıdere İstihkam Okulu'nda verilen eğitimlerin ana başlıkları; mayın kurulumu, mayın temizleme sistemleri, keşif yöntemleri, arazi etüdü, afet durumunda yapılması gerekenler, yol bakımı ve detayları şeklindedir. Bu başlıklar altında eğitim gören askerlerin eğitim süreci teknolojinin getirilerinden en üst düzeyde faydalanarak yürütülür. Yukarıda bahsi geçen eğitimler yalnızca kara koşullarında değil, aynı zamanda deniz koşullarında gerçekleştirilecek faaliyetlerde görev alacak askerlerin eğitim sürecini de kapsar.

İSTİHKAM OKULU NEDİR?

Ordu içerisinde bulunan istihkam sınırı, diğer birliklerin hareket etmesini kolaylaştırmak amacı ile yetiştirilen askerlerden oluşur. Mayınları etkisiz hale getirir, birliklerin karşısına çıkabilecek engelleri ortadan kaldırır, gerekli olduğu zamanlarda geçitler açar. Diğer görevleri arasında ise elverişsiz zeminlerde geçisi sağlamak için hazırlıklar yapmak, savaş yollarının ve izlerinin bakımını yapmak bulunur. Aynı zamanda düşmanın hareket kabiliyetini engellemek için gerekli çalışmaları yaparlar. Bunlar içerisinde düşman birliklerini yanıltmaya yönelik çalışmalar da bulunur. Bu görevlere atanacak askerlerin özel bir eğitimden geçmiş olmaları gerekir.