Türk bilim insanı Betül Kaçar, NASA’ya kabul edildi

ABD’deki Arizona Üniversitesi’nde Astronomi ve Moleküler Hücre Biyolojisi departmanında görev yapan Türk bilim insanı Betül Kaçar, NASA’ya kabul edildi... Kaçar için, “Süper Türk” yorumu yapıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ocak 2020 Güncelleme 18 Ocak 2020, 08:00
Türk bilim insanı Betül Kaçar, NASA’ya kabul edildi

İÇİNDEKİLER

Gururlandıran açıklama... Türk bilim insanı Betül Kaçar, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: "Güzel bir haber. Kelimelere dökmekte zorlanıyorum ama şöyle: Evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan yeni bir NASA ekibine kabul edilmişim. Bu seneye ufak bir sağlık sorunu ile başladım, ilaç gibi geldi bu haber sabah sabah. Her şeyin başı sağlık diyerek bitireyim." Bu mesajı gören pek çok kişi Kaçar'ın başarısına tebrikler yağdırdı. Bunun üzerine 36 yaşındaki bilim insanı "Çok teşekkür ederim. Benden güç alanlar, özellikle çocuklar, genç arkadaşlar; siz de bana güç veriyorsunuz" dedi.



Amerikan medyası, Kaçar için, "Süper Türk" yorumunu yaptı. Giresunlu bir ailenin çocuğu olan Betül Kaçar, Marmara Üniversitesi'nde kimya eğitimi gördü ve 20 yaşında ABD'ye gitti. Parkinson ve Alzheimer üzerine doktora çalışmasına başlayan Kaçar, ABD'nin çok önemli üniversitelerinde çalışmalar yaptı.

ÖZEL PROJE
Betül Kaçar, evrende yaşam alanlarını araştırmanın son derece önemli olduğunu söyledi.