Köroğlu Türkleri kimdir? Nerede yaşıyorlar?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda Köroğlu Türkleri ile ilgili konuştu. Bu bağlamda arama motorlarında Köroğlu Türkleri kimdir? Köroğlu Türkleri nerede yaşıyorlar? Soruları sorulmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda "Hafter'in etnik temizliğe tabii tuttuğu ve sayıları bir milyonu aşan Osmanlı bakiyesi Köroğlu Türkleri de var." ifadelerini kullanmıştı. Bu bağlamda Osmanlı Devleti'nin zamanında sahip olduğu topraklar üzerinde şu an 64 ülke vardır.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2020, 17:37 Güncelleme 14 Ocak 2020, 17:52
Köroğlu Türkleri kimdir? Nerede yaşıyorlar?

İÇİNDEKİLER

Köroğlu Türkleri kimdir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.Erdoğan, "Hafter'in etnik temizliğe tabii tuttuğu ve sayıları bir milyonu aşan Osmanlı bakiyesi Köroğlu Türkleri de var." dedi. Osmanlı Devleti'nin zamanında sahip olduğu topraklar üzerinde şu an 64 ülke vardır. Bu 64 ülkenin yanında bir de Osmanlı, Hindistan Müslümanları -Pakistan, Doğu Hindistan Müslümanları Bangladeş, Singapur, Malezya, Endonezya, Türkistan Hanlıkları, Nijerya ve Kamerun'u da hilafeten kendisine bağlamıştır.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

LİBYA'DAKİ KÖROĞLU TÜRKLERİ

Sirte'de Trablus için hayati stratejik öneme haiz Mısrata şehrinin bulunduğunu aktaran Tarihdaş Milletler ve Topluluklar Cemiyeti Genel Başkanı Ahmet Baba, şunları anlattı: "Mısrata, Libya'da yaşayan 1 milyona yakın Köroğlu Türklerinin en yoğun olduğu bölgedir. Trablus'u savunan UMH'yi destekleyen askeri gücün yüzde 80'i de Mısratalı Köroğlu Türkleridir. Trablus'a güneyden saldıran Hafter'in bu şekilde büyük bir avantaj elde edeceği bildirilmektedir. Son günlerde çok tarihi bir hamle yaparak bu sefer önce masada kazanan Türkiye'nin sonra sahada kaybetmemesi için bir an evvel en uygun araçlarla Libya'da ki UMH'ye ivedilikle yardım etmesi gerekmektedir. Aksi halde yapılan anlaşmaların hükmü kalmayacaktır."

OSMANLI HANGİ ÜLKELERİ YÖNETTİ - TIKLA ÖĞREN

AFRİKA'NIN SON OSMANLI'SI

Cemiyetleri hakkında da bilgi veren Ahmet Baba, şunları dile getirdi: "15 Kasım 2014 tarihinde Türk ve Köroğlu Aşireti'nin ileri gelenlerinin hâlâ gönlü bizimle olan torunlarını Ankara'ya davet ederek konferans düzenledik. Bunun nedeni tarih derslerinde bizlere hiç anlatılmayan Trablusgarp Cumhuriyeti'ni milletimize hatırlatmaktı. Afrika'da en son terk ettiğimiz Trablusgarp ile Gönül Coğrafyamızın bu nadide parçasındaki kardeşlerimizle ilişkilerimiz devam etmekte ve edecektir de inşallah."