Erzurum, Kars ve Ardahan'da okullar tatil mi? 11 Aralık Çarşamba için kar tatili açıklaması var mı?

Erzurum, Kars ve Ardahan'da okullar tatil mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 11 Aralık Çarşamba günü için yapılan uyarılara göre sağanak yağış ve kar yağışı görülecek iller duyuruldu. Yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası ülkede yaşamı zaman zaman olumsuz etkiliyor. Türkiye'nin birçok yerinde kar yağışlarının başlamasıyla öğrenci ve veliler yaşadıkları illerde okulların tatil olup olmadığını araştırıyor.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2019, 20:09 Güncelleme 10 Aralık 2019, 20:09
Erzurum, Kars ve Ardahan’da okullar tatil mi? 11 Aralık Çarşamba için kar tatili açıklaması var mı?

İÇİNDEKİLER

Aralık ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki illerimiz başta olmak üzere ülkemizin bazı bölgelerinde kar yağışları görülmeye başlandı. Meteorolojinin tarafından yapılan tahminlere göre bazı illerde kar yağışı bekleniyor. Olumsuz hava koşulları hayatı etkilerken öğrenci ve veliler yaşadıkları illerde okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. Bu kapsamda merakla araştırılan sorular arasında Erzurum, Kars ve Ardahan'da yarın okullar tatil mi sorusu bulunuyor.

ERZURUM, KARS VE ARDAHAN'DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Son hava durumu raporuna göre bazı illerde kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. Ancak Erzurum, Kars ve Ardahan'da okulların tatil olup olmadığına dair açıklama henüz resmi açıklama yapılmadı. Açıklama gelirse haberimizin içerisinde yer alacak.

DOĞU ANADOLU'DA SOĞUK HAVA ETKİLİ OLUYOR

Erzurum

Hava sıcaklığının gündüzleri de zaman zaman sıfırın altına düşmeye başladığı Erzurum'da, soğuk hava nedeniyle çeşmeler buz tuttu, binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Dondurucu soğuklar nedeniyle kaldırım ve yolların buzla kaplandığı kentte, araç sürücüleri ve vatandaşlar ilerlemekte zorlandı.

Gece saatlerinde sisin de etkisini gösterdiği kentte soğuk hava nedeniyle ağaç ve bitkilerin yüzeyinde oluşan kırağı güzel görüntüler oluşturdu.

Ardahan

Ardahan'da dondurucu soğuklar nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi.

Bazı iş yerlerin camlarının buzla kaplandığı kentte, birçok esnaf yem bulmakta güçlük çeken kuşlar için dükkanlarının önündeki kaldırımlara yem bıraktı.

Soğuklar nedeniyle Kura Nehri mevkisindeki ağaç ve yapraklar kırağı tuttu, bazı çeşmeler buz tuttu.

Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi.

Ev, iş yeri ve arabaların camlarının buz tuttuğu kentte, bina çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Çocuklar ise soğuk havaya aldırmadan yollarda kızak kaymanın keyfini çıkardı.

Beyaz örtüyle kaplanan sarıçam ormanları ile Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin eşsiz manzarası drone ile görüntülendi.