Meteoroloji'den il il yoğun kar yağışı uyarısı! 5 Aralık Perşembe günü hava nasıl olacak? İşte hava durumu

Aralık ayının başlarında olduğumuz şu günlerde Türkiye'nin birçok ilinde kar yağmaya başladı. Vatandaşlar bu nedenle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarıları yakından takip ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Trakya ve Kuzey Ege kıyıları dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki, 5 Aralık Perşembe günü hava nasıl olacak? İşte Türkiye geneli hava durumu raporu

Giriş Tarihi 04 Aralık 2019, 20:01 Güncelleme 04 Aralık 2019, 20:04
Meteoroloji’den il il yoğun kar yağışı uyarısı! 5 Aralık Perşembe günü hava nasıl olacak? İşte hava durumu

İÇİNDEKİLER

Ülkemizin birçok ilinde kar yağışlarının başlamasıyla birlikte Meteoroloji'nin yaptığı uyarılar büyük bir dikkatle takip ediliyor. Vatandaşlar ise kar yağışı hakkında yapılan açıklamaları yakından takip ederken 5 Aralık Perşembe günü hava nasıl olacak sorusuna yanıt arıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Aralık Perşembe günü hava sıcaklık değerlerini ve yoğun kar yağışı olacak illeri açıkladı.

METEOROLOJİ'DEN O İLLER İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya ve Kuzey Ege kıyıları dışında kalan bütün bölgelerimizin aralıklarla yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Güneydoğu Anadolu ile Adana'nın doğusu, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, K. Maraş'ın kuzey ilçeleri, Malatya ve Elazığ'ın yüksekleri ile Kayseri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER

Yağışların; Güneydoğu Anadolu ile Adana'nın doğusu, K. Maraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma sel su baskını vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Yağışların; K. Maraş'ın kuzey ilçeleri, Malatya ve Elazığ'ın yüksekleri ile Kayseri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb. yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(50-70 km/sa), Mersin'in Silifke, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Mut ilçelerinde fırtına (60-90 km/saat) şeklinde rüzgar beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.