Kara Cuma Black Friday indirimleri ve Efsane Cuma indirimi yapan markalar ürünler - İstanbul, İzmir, Ankara

ABD'de başlayan ardından Kanada ve İngiltere'ye sıçrayan Black Friday'in Türkçesi Kara Cuma indirimleri bugün başladı. Yılın belli günlerinde firmaların başlattığı kampanyaları içerir. Peki Black Friday tam olarak nedir, ne anlama geliyor? Kara Cuma indirimleri İstanbul, İzmir, Ankara'da hangi mağazalarda geçerli? Türkiye'de Black Friday Kara Cuma indirimleri başladı mı? Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, Black Friday kapsamında geçen sene Türkiye'de amiral telefonlarını 7 TL'den satışa sunmuştu. İşte geçen yıl ülkemizi de etkisi altına alan alışveriş çılgınlığı ile ilgili merak edilenler Cuma indirimleri ve ayrıntılar...

Giriş Tarihi 22 Kasım 2019, 09:07 Güncelleme 22 Kasım 2019, 09:07
Kara Cuma Black Friday indirimleri ve Efsane Cuma indirimi yapan markalar ürünler - İstanbul, İzmir, Ankara

İÇİNDEKİLER

Black Friday (Kara Cuma) nedir? Black Friday indirimleri ne zaman başlıyor? Black Friday, Şükran Günü'nden sonraki Cuma günüdür. Gün 1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilir. Mağazalar çok erken saatte açılır ve geç kapanırlar, ve beklenmedik derecede indirimli satış yaparlar. Black Friday bir resmi tatil sayılmaz. Geçen yıl Türkiye'de de birçok firma çeşitli kampanyalar düzenlemişti. Son yıllarda, bu gün, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Black Friday indiriminden faydalanmanız için ekstra bir kod bulunmuyor. Peki bu sene Black Friday ne zaman başlayacak? İşte detaylar


2019 BLACK FRİDAY NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Black Friday geçtiğimiz yıl 17 Kasım'dan 26 Kasım'a kadar devam etmişti. Bazı mağazalar Black Friday satışlarına Şükran Günü olan perşembe gününde, bazıları ise pazartesi ve çarşamba günlerinde başlıyor. 2019'de Türkiye'de Black Friday indirimleri 22 Kasım'da olacak. Bu alışveriş gününe tarihte ilk defa 1961 yılında gazetelerde Black Friday olarak bahsedilmiştir. O günde, Philadelphia'da, alışverişten dolayı oluşan yoğun trafik ve zorluklar nedeniyle bu isim verilmiştir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

HEPSİBURADA EFSANE CUMA İNDİRİMİ

Hepsiburada Efsane Cuma indirimleri 21 Kasım'da başlıyor.

TRENDYOL İNDİRİM GÜNLERİ NE ZAMAN KADAR SÜRECEK?

Trendyol'un 25-29 Kasım tarihleri arasında Efsane Günler adı altında indirim kampanyası tüketiciler ile buluşuyor.

İNDİRİM KODU VAR MI?

Black Friday indiriminden faydalanmanız için ekstra bir kod bulunmuyor.

KARA CUMA NEDİR?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü'nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında gerçekleşen bir alışveriş çılgınlığıdır. Ülkemizde pek çok online alışveriş sitesi bu kapsamda indirim kampanyalarına şimdiden start verdi. İşte Türkiye'deki bazı 'Black Friday' indirimleri...

GEÇEN SENE 7 TL'YE TELEFON SATILMIŞTI

Güney Kore merkezli teknoloji devi LG, Black Friday kapsamında Türkiye'de amiral telefonlarını 7 TL'den satışa sunmuştu. LG, Black Friday kapsamında 7 adet LG G7 ThinQ marka telefonu sadece 7 TL fiyat etiketi ile satmıştı.

TÜRKİYE'DE BLACK FRIDAY

Son yıllarda e-ticaretin gelişmesi ile Black Friday indirimleri sadece Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İngiltere'deki mağazalara değil, tüm dünyaya yayıldı. İnsanlar bu sayede kargaşasından uzak kalıp yine de Black Friday indirimlerinden yaralanabilir, hatta ihtiyaçlarını çok daha uygun fiyatlarla karşılayabilir hale geldi. Fakat yine kısıtlı stok sebebiyle bilgisayar başında sabahlayan bir kitle yok değil. Black Friday indirimleri Türkiye'de de aktif olarak uygulanıyor. Mağazaların günler süren indirimlerinin yanı sıra internette de akıl almaz kampanyalar oluyor. Black Friday günü ve indirimleri Türk kullanıcıların alışverişlerinde normal bir güne oranla çok büyük bir sıçramanın kaynağı oldu. Türkiye'deki ortalamalar göz önünde bulundurulduğunda bu dönemdeki alışverişlerin neredeyse iki kat daha indirimli olduğu görülmektedir. Buradan da anlayabileceğimiz gibi Türkiye'deki tüketici, Black Friday gününde bir hayli aktif.

BLACK FRIDAY NEDİR?

1932'den bu yana yılbaşı alışverişleri sezonunun başlangıcı olarak da kabul edilen 'Black Friday', önce ABD'de başladı. Daha sonra Kanada ve İngiltere'nin ardından tüm dünyaya yayılan alışveriş festivalinde indirim oranları bazen yüzde 90'ların üzerine çıkabiliyor. Cuma'ya özel ABD'de mağazalar kapılarını saat 05:00'te açıyor, geç saatlere kadar açık tutuyorlar. E-ticaret şirketlerinin perakende sektöründe söz sahibi olmasıyla Black Friday satışları da internet üzerine taşındı.

Black Friday (Kara Cuma) ABD'de Şükran Günü'nünden sonraki ilk Cuma (Kasım ayının dördüncü Cuma günü) gününe denk gelen güne verilen addır. Black Friday, 1952'den bu yana ABD'de Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilir ve birçok ünlü marka ürünlerinde ciddi indirimler ve fırsatlar düzenler. Black Friday resmi bir tatil günü olmasa da Kaliforniya ve diğer bazı eyaletlerde hükümet çalışanlarına 'Şükran Günü'nden sonra' adı altında bir tatil günüdür. Black Friday, ABD'de 2005 yılından bu yana en yoğun şekilde alışveriş yapılan gündür. Black Friday günü birçok marka ciddi oranlarda indirimler yapar ve stoklar neredeyse sıfıra iner.