Rüyada acele etmek ne anlama gelir? Rüyaların gerçek hayatta karşılığı var mı? | Rüya tabirleri

Kişinin rüyasında acele ettiğini görmesi, bir işte pişman olacağına işarettir. Yani din konularında acelecilik iyi yorumlanırken, dünyevi olaylarda mutlaka kötü bir durumla karşılaşmak anlamına gelir... Peki, gördüğünüz her rüyanın gerçek hayatta karşılığı var mı? İşte rüyada görülen varlıkların neye yorulacağına dair ipuçları ve rüya tabirleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2019 Güncelleme 23 Ekim 2019, 21:06
Rüyada acele etmek ne anlama gelir? Rüyaların gerçek hayatta karşılığı var mı? | Rüya tabirleri

İÇİNDEKİLER



Uyku
sırasında zihinden geçen görüntü ve hayaller, gerçek hayattaki yaşamla ilişkilidir. Yüzyıllardır görülen rüyanın, neye işaret ettiği tecrübeyle sabittir... Kişi gördüğü rüyadan ders çıkarıp hayatını ona göre şekillendirebilir...

Rüya yorumcuları, uykuda görülen varlıkların neye işaret ettiğini açıklayan, tabir eden birçok eser kaleme almıştır. Bu tabirnâme, segirnâme, rüyanâme, düşnâme adlarıyla anılmıştır.



İşte rüyada görülen varlıkların neye yorulacağına dair ipuçları...

Tank görmek: Rüyada bir tank görmek veya binmek, her hususta sizi destekleyecek kuvvetli ve sözü geçen bir kimse tarafından korunacağınıza işarettir. İşlerinizin bu sayede çok açılacağına o nispette de karınızın artacağına delalettir.

Namaz kılmak: Rüyada abdest alıp namaz kıldığını gören kişi, üzüntü ve kederden kurtulur. Tüccar olan kimsenin ise mal kazanacağına işaret eder.


Acı çekmek: Vücudunda veya başında bir ağrı veya acı bulunduğu şeklinde bir rüya görmek, özel meselelerini başkalarına anlatmaması gerektiğine işaret eder.

Diş sancısı: Yaşamda oluşacak güzel gelişmelere yorulur. Tüm arzuların hayat bulmasına, meslek hayatında kazancın artış göstermesine işarettir.


Vücutta yara: Kişinin doğru yoldan vazgeçmesine, hatalı adımlar atarak başını derde sokmasına işaret eder.

Ameliyat olmak: Kişinin keyifli bir hayat süreceğine, sıkıntıların son bulacağına maddi kazancının artış göstereceğine işaret eder.


ACELE ETMEK
Rüyada acelecilik ettiğini görmek iyiye işaret değildir. Acele ile iş yaptığını görmek de, pişmanlığa delâlettir. Dine ait bir şeyde acele ettiğini görmek iyidir. Dünyaya ait bir işte acele etmek ise bunun zıddıdır. Rüyasında acele etmeyip itidal üzere hareket eylediğini gören, selâmetle maksadına nail olur. İbn-i Sîrîn hazretleri de, "Acele, rüyada nedamete işarettir" buyurmuştur.


RÜYA TABİRLERİ - 1