Safer ayı ne zaman bitiyor? 2019 Rebiülevvel ayı ne zaman başlayacak? 2019 dini günler takvimi

Safer ayı 30 Eylül'de idrak edilmeye başlandı. Safer ayında sonra başlayacak Rebiülevvel ayının tarihi araştırılmaya başlandı. İslam aleminin heyecanla beklediği Rebiülevvel ayı, kılınacak namazlarla ve okunacak dualarla ihya edilecek. Peki, Safer ayı ne zaman bitiyor? 2019 Rebiülevvel ayı ne zaman başlayacak? İşte 2019 dini günler takvimi...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2019, 10:59 Güncelleme 09 Ekim 2019, 10:59
Safer ayı ne zaman bitiyor? 2019 Rebiülevvel ayı ne zaman başlayacak? 2019 dini günler takvimi

İÇİNDEKİLER

Safer ayı ne zaman bitiyor? İslam dininde önemli günler arasında yer alan ve İslam peygamberi Hazreti Muhammed'in doğduğu ay olan Rebiülevvel ayı için müslümanlar bekleyişini sürdürüyor. Evvelki bahasr anlamına gelen Rebiülevvel ayı, Hicri takvime göre yılın 3. ayıdır. Peki, Safer ayı ne zaman bitiyor? 2019 Rebiülevvel ayı ne zaman başlayacak? İşte 2019 dini günler takvimi...

SAFER AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

30 Eylül'de başlayan Safer ayı, 28 Ekim'de sona erecek.

REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İslam aleminde önemli günlerden olan ve Hz. Muhammed'in doğduğu gece olan Mevlid Kandili'ni de içinde barındıran Rebiülevvel ayı, 2019 yılında 29 Ekim Salı günü başlayacak.

Rebiülevvel ayı ile ilgili merak edilenler için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

2019 DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

REBİÜLEVVEL AYI DUALARI VE İBADETLERİ

Rebiülevvel ayının ilk gecesi yapılacak vazife boy abdesti almaktır. Boy abdesti esnasında, Yarabbi! "Biz bu abdestle dışımızı yıkarız, sen azimüşşan, maddî ve mânevî kirlerden kalbimizi temizle ve şu mübarek Rebiülevvel ayının fazileti ve âdâbına mani olacak ahlâkı zemimelerden, bu almış olduğum abdesti temizlenmeme yardımcı ol Yarabbim" denir.

İlk Gece Namazı

Akşam namazından sonra iki rekat kılınır. Her rekatta Fatiha'dan sonra üç kere İhlas Suresi okunur. Selam verdikten sonra Peygamber Efendimiz'e yüz kere: ''Allahumme Salli Ala Muhammedin Ve Ala Ali Muhammed Ve Barik Ve Sellim Bi-Rahmetike Ya Er-Hamur Rahimin '' diye Salavat-ı Şerif'e okunur.

Üçüncü Gün Namazı

Bu günde dört rekat namaz kılınır. Her rekatta Fatiha'dan sonra bir defa Ayete-l Kürsi okunur. Namazın ardından ise üç defa Taha Suresi ve üçdefa Yasin Suresi okunur. Sonra kişi bu mamazından Hasıl Olan sevabı efendimiz Hz. Muhammed'in mutahhar Ve mukaddes Ruh-u Şerif'ine bağışlar.

Namazdan sonra şu dua okunur; "Allahümme inni es'elüke bi hürmeti habibike ve resulike Muhammedin sallalâhü aleyhi vesellim ve bi hürmeti nûru velâdetillezi zehere fi misle haza şehri ve adae cemiil kâinatı enter zukani rü'yete cemâli vechikelkerimi ve rü'yete cemali resulike Muhammedin ve enteh şureni maahu ve mean nebiyyine ve sıddıkine ve şühedai ves salihine ve enter zukani hüsnel hatimeti vel akibeti. Amin bi rahmetike ya Erhamerrahim"

Okunacak Dualar

En'am suresi akşam ile yatsı arası 12. gece dahil, Rebiülevvelin birinci gecesinden itibaren okunur

Rebiülevvel ayının 18. gecesine kadar da okunabilir. Devamlı olarak okunması mümkün olmadığı hallerde, Rebiülevvel Ayı'nın ilk gecesi, 12. ve 18. geceleri mutlaka okunmalıdır. Rebiülevvel Ayı'nın ilk gecesinde iki rekat namaz sünnettir.

İlk rekâtında fatihadan sonra Kul ya Eyyühel kâfiruni ikinci rekatında da ihlas sureleri okunmak suretiyle namaz eda edilir. Rebiülevvel Ayı'nın 12. gecesi ise İki rekat namaz kılınır. İlk rekâtında Fatiha'dan sonra "Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun" ikinci rekatında da "Vağbud Rabbeke hatta ye'tiyekel yakin." ayeti kerimeleri okunmalıdır. Namaz selâm ile ikmal edildikten sonra, iki defa daha tekrar secde edilir. Ve her secde de yedişer defa (Subhane Rabbilyel alâ) denilir. Secde bittikten sonra, seccadede oturulken 7 defa "Subbuhun Kuddusun Rabbüna Ve rabbül Melâiketü Verruh" okunur.