Muğla Fethiye'deki Kayaköy'de 'Gladyatör' heyecanı

Gladyatör 2’nin çekimlerinin yapılacağı Fethiye’deki Kayaköy, havadan görüntülendi. Çekilen görüntülerde doğal güzelliklerin arasında çatıları olmayan yüzlerce evin görüntüsü ilginç manzaralar oluşturdu. Terk edilen köyün zirvesinde yer alan Türk Bayrağı ile bütünleşen manzara kendine hayran bırakıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2019 Güncelleme 20 Eylül 2019, 07:57
Muğla Fethiye’deki Kayaköy’de ’Gladyatör’ heyecanı

İÇİNDEKİLER

Oscar ödüllü Gladyatör filminin ikincisi için düğmeye basıldı. Yönetmen Ridley Scott, 'Gladyatör 2' için çalışmalara başladı. Gladyatör 2'nin çekimlerinin Yunanistan, Hırvatistan ve Muğla Fethiye'deki Kayaköy'de yapılacağı açıklandı... İşte o Kayaköy, havadan görüntülendi. Çekilen görüntülerde doğal güzelliklerin arasında çatıları olmayan yüzlerce evin görüntüsü ilginç manzaralar oluşturdu. Terk edilen köyün zirvesinde yer alan Türk Bayrağı ile bütünleşen manzara kendine hayran bırakıyor.



Bir tepenin yamacına kurulmuş Rumlar döneminden kalma Kayaköy, 1923 yılındaki mübadele ile birlikte terk edilmiş ve burada Türkler yaşamaya başladı. Türkler'in de bir dönem sonra köyü terk etmesinden ve 1957 Fethiye Depremi ile köyün hasar görmesinden sonra köyde bir daha yerleşik yaşam kurulmadı. Ancak yönetmen Scott'un çekimlere başlamasından sonra bölgeye on binlerce turistin geleceği belirtildi.



YÖNETMEN O KÖYÜ SEÇTİ
Yönetmen Ridley Scott, 'Gladyatör 2' için çalışmalara başladı.