Teknofest'e nasıl gidilir? Teknofest ulaşım nasıl? Teknofest başladı mı?

Dün başlayan Teknofest yoğun ilgi görüyor. Teknofest ulaşım nasıl? Teknofest ne zaman 2019? sorularının yanıtı güncel olarak araştırılan konular arasında bulunuyor. Teknoloji ve havacılık tutkunlarının heyecanla beklediği Teknofest için geri sayım sona eriyor. Katılımın ücretiz olduğu Teknofest'e her yaş ve meslek grubundan ziyaretçi katılabiliyor. Teknofest'e gitmek isteyenler ulaşımın nasıl olduğunu merak ediyor. Toplu taşımayı kullanmak isteyenler ve kendi araçları ile gelecek katılımcılar ulaşım bilgilerini öğrenmek istiyor. Teknofest'e nasıl gidilir? merak ediliyor. Teknofest'e katılmak isteyen kimselerin merak ettiği ulaşım detayları haberimiz içerisinde yer alıyor.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2019, 08:57 Güncelleme 18 Eylül 2019, 08:57
Teknofest’e nasıl gidilir? Teknofest ulaşım nasıl? Teknofest başladı mı?

İÇİNDEKİLER

Bir yıl boyunca teknoloji severlerin heyecanla beklediği Teknofest başladı. Türk savunma sanayi silahları bu festivalde sergileniyor. Dünyanın en dikkat çeken silahları Teknofest'te yer alacak. Türkiye'nin önemli kurumları ve firmalarının destekleriyle Türkiye'nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi için farkındalık oluşturmayı hedefleyen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bugün ikinci kez kapılarını ziyaretçilere açıyor. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve 550 binden fazla ziyaretçisiyle dünyanın en büyük ikinci havacılık etkinliği olmayı başaran ayakları yere basmayan tek festival TEKNOFEST' in bu yılkı adresi Atatürk Havalimanı. Peki Teknofest ulaşım nasıl, Teknofest'e nasıl gidilir? Teknofest ne zaman 2019?

TEKNOFEST NE ZAMAN 2019?

Teknofest festivali bugün (17 Eylül) başlayacak. 22 Eylül 2019 tarihinde sona erecek.

TEKNOFEST NEREDE?

Tenkofest, Atatürk Havalimanı'nda düzenleniyor. Adres şu şekilde; Atatürk Havalimanı Yeşilköy Mahallesi, 34149 Bakırköy/İstanbul

TEKNOFEST ULAŞIM NASIL?

Avrupa Yakası'ndan Atatürk Havalimanı'na Arabayla Nasıl Gidilir?

Arabayla, İstanbul Avrupa tarafının merkezi sayabileceğimiz Beşiktaş'tan Atatürk Havalimanına arabayla gitmek yaklaşık trafiksiz bir saatte yaklaşık 40 dakika arası bir zaman alacaktır. Beşiktaş merkezden havalimanı 25 kilometre uzaklıkta.

Avrupa Yakası'ndan Atatürk Havalimanı'na Metro İle Nasıl Gidilir?

Metroyla, Atatürk Havalimanı'na gitmek aslında trafiğe hiç girmemeniz için en güzel tercih. Bunun için Yenikapı- Atatürk Havaalanı Metrosu'nu kullanmanız gerekli, bu metro hattı Yenikapı'da başlayıp havalimanının içine kadar gidiyor. Güzergahı ve haritaları görebilmeniz için aşağı link bırakıyoruz. Yenikapı'da binmek yerine Zincirlikuyu-Avcılar metro hattını kullanarak, Ataköy Şirinevler durağında inip buradan geçiş yapmayı da tercih edebilirsiniz.

Avrupa Yakası'ndan Atatürk Havalimanı'na Otobüs İle Nasıl Gidilir?

Otobüsle, gitmek isterseniz TH-1 TAKSİM- ATATÜRK HAVALİMANI hattını veya YH-1 YENİKAPI İDO- ATATÜRK HAVALİMANI hattını takip eden otobüslere binebilirsiniz.

Anadolu Yakası'ndan Atatürk Havalimanı'na Arabayla Nasıl Gidilir?

Arabayla, İstanbul Anadolu tarafının merkezi sayabileceğimiz Kadıköy'den Atatürk Havalimanı'na arabayla gitmek yaklaşık olarak trafiksiz bir saatte en az 1 saat zaman alacaktır. Kadıköy merkezden Atatürk Havalimanı, Avrasya tüneli ile yaklaşık 30 kilometre, 1 saat, köprüden geçerseniz de yolculuk 34 kilometre 1.30 saat kadar sürüyor.

Anadolu Yakası'ndan Atatürk Havalimanı'na Metro, Metrobüs ve Marmaray İle Nasıl Gidilir?

Kadıköy'den Atatürk Havalimanı'na önce Marmaray'ı kullanıp sonra da metroya aktarma yapıp gitmek oldukça pratik bir ulaşım seçeneği. Tek yapmanız gereken, Üsküdar veya Ayrılık Çeşmesi durağından Marmaray ile Yenikapı'ya geçmek. Oradan da Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'na aktarma yapmak. Ayrılık Çeşmesi durağına Metrobüs veya Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nı kullanarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Söğütlüçeşme-Avcılar Metrobüs Hattı ile Avrupa Yakası'na geçip Ataköy-Şirinevler durağından Yenikapı-Atatürk Havaalanı Metrosu'na aktarma yaparak da Atatürk Havalimanı'na ulaşabilirsiniz.

TEKNOFEST NEDİR?

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin en önemli ayağını teknoloji yarışmaları oluşturmaktadır.

Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına Türkiye'nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden toplamda 17.773 takım başvuru yapmış olup 2.000'den fazla takım 50.000 yarışmacı finalist olmaya hak kazanmıştır.

Türkiye'de gençlerin millî teknoloji üretme ve geliştirme konusuna ilgilerinin artması hedeflenmiş, ön eleme aşamasını geçen takımlara toplamda 4 Milyon TL'nin üzerinde maddi ve malzeme desteği sağlanarak bu alanda çalışan binlerce gencin projesi desteklenmiştir. Finalist takımları 3 Milyon TL'nin üzerinde ödül beklemektedir.

BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ

TEKNOFEST'in bir takım oyunu olduğunu ve 56 farklı paydaşının bulunduğunu belirten Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirebilmesi için toplumdaki herkesin bakış açısını değiştirmesi gerektiğinin altını çizdi.
Türkiye'deki havacılık faaliyetlerinin geçmişte çeşitli nedenlerden dolayı sekteye uğratıldığının altını çizen Bayraktar, "Bunun değişmesi gerek. Bu neyle değişecek. Bizim hepimizin bakış açısının değişmesi ile mümkün. Bu konular en az futbolun, popüler konuların yüzde 1'i kadar önemli olacak ki tüm toplum sahip çıkacak ki adeta dip dalga gibi... Toplumsal seferberlik gibi... Türkiye'nin İHA'sı SİHA'sı olduğu gibi Türkiye'nin uzay gücü olabilsin. Hava savunma sistemleri, uydu sistemleri olsun. Bu düşünceyi 7'den 77'ye toplumun tüm kesimlerine hitap edecek şekilde yaymalıyız" diye konuştu.

İSTİKBAL MESELESİ
Bu tür teknolojileri geliştirebilmenin toplumlar için bir istikbal meselesi olduğu kaydenen Bayraktar, "Geliştiremeyen toplumların ne olduğunu görüyorsunuz. Çok hızlı dönüşümün olduğu zamanlarda yaşıyoruz. Bizim gibiler için bir taraftan avantaj. Hızlı yakalama şansı veriyor. Doğru paradigma dönüşümlerini yakalayabilmeliyiz. Aslında TEKNOFEST bir festival gibi gözükse de tam manası ile bir toplumsal paradigma dönüşümü. Biz toplum önünde kendi roketlerini 1 yıl boyunca tasarlayan, genç kızlarımız, genç erkelerimiz, liseli çocuklarımızı, üniversiteli çocuklarımız 1 yıl boyunca emek sarf edip 3 saniyede roketi binlerce metre yüksekliği çıkarıyorlar. Bu çocuklara biz diyoruz ki: 'Sen önemlisin. Senin ayağına kadar Cumhurbaşkanı geliyor. Tüm toplum senin yaptığın işe sahip çıkıyor.' Biz şunu istemiyoruz, futbolcuların yüzde 1'i kadar bu çocuklar meşhur olsunlar yeter. Biz popülerite istemiyoruz. 'Sen bu yurdunda kendi emeğinle, kendi düşüncenle, hür ve özgür şekilde bu teknolojileri geliştirebilirsin' düşüncesini aşılamaya çalışıyoruz. Burada hiç bir iş paraya ile yapılmıyor. Bu Türkiye'nin geleceğe olan inancına yatırım var" ifadelerini kullandı.

6 GÜN DEVAM EDECEK
TEKNOFEST'in amacının mili teknoloji geliştirmenin ne kadar hayati mesele olduğunu anlatmak olduğunu vurgulayan Bayraktar, "Bütün derdimiz bu. Toplumsal bir maksatla yapılıyor. 6 gün boyunca yapılacak. İstedik ki olabildiğince dezavantajlı kesim, öğrenciler bu festivalden faydalanabilsinler.Hayatında hiç göremeyeceği teknolojileri festivalde görme imkânı bulacak. Katılımcı firmalar da ticari değil, eğitici ve öğretici etkinlikler düzenlenecek" şeklinde konuştu.

AKINCI VE CEZERİ TEKNOFEST'TE
BAYKAR Savunma tarafından 4 yıl önce geliştirilen Akıncı İHA da TEKNOFEST'teki yerini alacak. 40 bin fit irtifaya kadar çıkabilen, 24 saat havada kalan ve bin 350 kilograma kadar faydalı yük taşıma kapasitesine sahip olan Akıncı, savaş uçaklarının yaptığı bir kısım görevleri icra ediyor. Roketsan'ın ürettiği SOM-j füzesi entegre edilebilecek. Türkiye'nin ilk Milli Uçan Otomobil Projesi 'Cezeri'nin prototipi de yine TEKNOFEST'te sergilenecek.

2 BİN ÖĞRENCİ UÇACAK
Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST kapsamında 100 tane küçük uçağın 6 gün boyunca yarışmalarda başarılı olan ve hiç imkânı olmayan 2 bine yakın öğrenciye uçuş deneyimi yaşatacağını söyledi. 19 farklı kategoride yer alan teknoloji yarışmalarına, 122 ülke ve Türkiye'nin 81 ilinden toplam 17 bin 373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurdu.

HAVA GÖSTERİLERİ YAPILACAK
TEKNOFEST, bu yıl da birbirinden heyecanlı hava gösterilerine sahne olacak. Başta Türk Yıldızları ve Solo Türk'ün yapacağı gösterilerin yanı sıra Türkiye'nin ilk özgün temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, Atak Helikopteri, Paraşüt Timleri, Redbul gösteri uçuşları festivale renk katacak. Dikey rüzgar tüneli, atölye çalışmaları, sergiler, konserler ve sürpriz etkinler gerçekleştirilecek.

MMU İLK KEZ SERGİLENECEK
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii TEKNOFEST'te Türkiye'nin ve dünyanın yakından takip ettiği milli projelerini buluşturacak. Geçtiğimiz aylarda ilk kez Fransa, Paris Air Show'da tanıtımı yapılan ve dünyanın sayılı teknolojilerinden olan 5'nci nesil savaş uçağı olarak yerini alacak. Milli Muharip Uçak'ın (MMU) birebir modeli ilk kez Türkiye'de TEKNOFEST'te sergileyecek. MMU'nun yanı sıra GÖKBEY, ANKA, AKSUNGUR, Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ve HÜRJET ürünlerinin de sergileneceği festivalde, HÜRKUŞ eğitim uçağı uçuş gösterileri yapacak.

ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ
Havacılığa ilgisinin babasının kendisine aldığı bir maket uçakla başladığını aktaran Bayraktar, "Bu virüs girdimi bir daha çıkmıyor. İyi bir virüs. Yarın öbür gün içinizden İHA, SİHA olarak çıkıyor. Gençler bu alanlara merak salacaklar. Biz de paradigma engellerini kaldıracağız" dedi.