Son dakika... Diyarbakır Kulp'ta patlama!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı sivil aracın geçişi sırasında infilak etti. Patlama sonrası ilk belirlemelere göre 4 şehit 13 yaralı vardı. Konuyla ilgili açıklama Yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit sayısının 7'ye yükseldiğini açıkladı. 10 kişinin ise yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı.Başkan Erdoğan, Diyarbakır valisini arayarak terör saldırısı hakkında bilgi aldı.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2019, 19:20 Güncelleme 13 Eylül 2019, 02:16
Son dakika... Diyarbakır Kulp’ta patlama!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi ile Muş arasında bulunan bölgede PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı sivil aracın geçişi sırasında infilak etti.

Edinilen bilgiye göre olay, Kulp ilçesine bağlı Karabulak köyü sınırlarındaki Dokuzviraj bölgesinde meydana geldi. Teröristler tarafından daha önce köy yoluna döşenen patlayıcı bölgede çalışan orman işçilerini taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak etti.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde odun toplayan köylüleri taşıyan kamyonetin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce EYP infilak ettirildi. Olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "7 kardeşimiz Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur" dedi. Saldırıda yaralı sayısı ise 10 olarak bildirildi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
Valilik tarafından yapılan açıklamda, "İlimiz Kulp İlçesi kırsalında saat 18.00 dolaylarında, odun toplamaya giden köylü vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre 4 köylü vatandaşımız şehit olmuş 13 köylü vatandaşımız da ağır yaralanmıştır.

Yaralanan vatandaşlarımız Kulp ve Diyarbakır'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmışlardır.
Saldırının faillerinin tespit edilmesi için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara vakit geçirmeden başlanmıştır.
Menfur saldırı olayında Şehit olan köylü vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz." ifadesine yer verilmişti.

BAŞKAN ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır valisini arayarak terör saldırısı hakkında bilgi aldı. Erdoğan, bu menfur terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa dileğinde bulundu. Terör saldırısının faillerinin yakalanması için tüm imkanların seferber edileceğini ve konunun takipçisi olacağını ifade etti.

ERDOĞAN ŞEHİT YAKINLARINI ARAYARAK BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Başkan Erdoğan, terör saldırısında şehit olan vatandaşların yakınlarıyla telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan vatandaşlarımızdan Siracettin Yıldız, Ömer Yıldız ve Abidin Yıldız'ın amcası Mehmet Zeki Yıldız ile Ahmet Ay'ın babası Kutbettin Ay ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir." denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, şehit vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dilediği kaydedildi.