Kulübün gücü liseye yetmez

Fenerbahçe taraftarı Prof. Dr. Vahdettin Engin’in Galatasaray Lisesi’ne müdür olarak atanmasının yankıları sürüyor. Kulüp, ‘Bu karar bizi yaraladı’ derken, lise futbol kulübünün kendileri üzerinde bir gücü olmadığını açıkladı. Engin de, “Galatasaray Liseli olmak başka Galatasaray taraftarı olmak başka” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2019 Güncelleme 09 Eylül 2019, 07:56
Kulübün gücü liseye yetmez

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından olan Galatasaray Lisesi'ndeki kriz büyüyor. Fenerbahçe taraftarı Prof. Dr. Vahdettin Engin, Galatasaray Lisesi'ne müdür olarak atanınca, Galatasaray Kulübü tepki gösterdi. Galatasaray Kulübü, "Galatasaray Lisemize rakip takım taraftarı bir kişinin müdür olarak atanması camiamızı derinden yaralamıştır" dedi. Galatasaray Lisesi de futbol takımının üzerlerinde bir yaptırım gücü olmadığını belirtti. Tartışmanın odağındaki isim Prof. Dr. Vahdettin Engin, konuyla ilgili ilk kez konuştu.



TARİHÇİ KİŞİLİĞİM ÖNEMLİ
Engin, "Galatasaray Liseli olmak başka, Galatasaray taraftarı olmak başka. Kulüple ilgili hiçbir tartışmaya girmek istemiyorum. Bu bir eğitim meselesi. Benim tarihçi kişiliğimde ya da tarihi konularda yaptığım tespit ve değerlendirmelerde bir aksaklık görüyorsanız ondan bahsedebilirsiniz. 'Evimizde Tarih' adında bir YouTube kanalımız var. Nasıl bir tarih anlayışına sahip olduğumuzu merak edenler oradaki tarih sohbetlerini de izleyebilirler" dedi.



Engin, Sultan Abdulhamid devri hakkında yoğunlaştıran bir akademisyen. Bu konuyla ilgili de Engin şöyle konuştu: Abdulhamid dönemini iyi bilirim, o konuda iddialıyım, belgeyle yayın yapmışımdır" dedi.


Sosyal medyada trend topic olan konuyla ilgili yorumlar şöyle:

Galatasaray Lisesi daha da ileriye gitmek istiyorsa, Fenerbahçeli bir müdür doğru tercihtir.

GS takımı bu konuda niye tepki gösteriyor ki? Sen sahaya çık futbolunu oyna.

Ali Koç bu konuda çok mutlu.

Aziz Yıldırım konuya kahkahalarla gülmüş.

Fenerbahçeli olarak benim de kızmam gerek. Arkadaş sen nasıl Galatasaray Lisesi'nin teklifini kabul edersin.