Meteoroloji'den o bölgeler için uyarı! İstanbul ve Ankara'da bugün yağmur yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara ve Batı Karadeniz başta olmak üzere yurt genelinde bazı kesimler için uyarı yapıldı. Geçen hafta cumartesi günü İstanbul'da yaşanan yağışların ardından vatandaşlar Meteoroloji'den yapılacak açıklamayı yakından takip ediliyor. Bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında İstanbul'da bugün ve yarın yağmur yağacak mı sorusu yer alıyor. Akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da karabulutlar hakim olmaya başlarken yağmur bekleniyor. Meteoroloji oluşabilecek ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2019, 19:25 Güncelleme 20 Ağustos 2019, 23:28
Meteoroloji’den o bölgeler için uyarı! İstanbul ve Ankara’da bugün yağmur yağacak mı?

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz haftasonu İstanbul'da etkili olan yağışlar hayatı felç etti. İstanbul'un birçok ilçesinde sel baskınları yaşandı. Son dönemlerde sağanak yağışlı hava durumu Marmara başta olmak üzere Batı bölgelerinde etkisini gösteriyor. Geçen haftaki yağışların ardından İstanbul'da ve sağanak yağışların olduğu diğer bölgelerde yaşayan vatandaşlar İstanbul'da bugün ve yarın yağmur yağacak mı sorusuna yanıt arıyor. İşte uyarı yapılan bölgeler ve hava durumu...

METEOROLOJİ'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarıları da peş peşe geliyor. MGM, resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı duyuruda İstanbul, Ankara, Batı Karadeniz ve Kocaeli ile Sakarya çevresi için sağanak yağış uyarısında bulundu. Oluşması muhtemel ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine karşı da yurttaşları uyuran kurum, vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

İşte Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar...

Özellikle İstanbul'un boğazlar ile sahil kıyıları için yapılan uyarı sonrasında hafta sonu selin yaşandığı başta Eminönü olmak üzere sahil kıyılarında karabulutlar hakim olmaya başladı.

Marmara Bölgesi için ise İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova ile Bursa'nın doğusu ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Bolu ve Karabük çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ANKARA'DA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Son radar bilgileri ve meteorolojik değerlendirmelere göre 18:00 ile 22:00 saatleri arasında Ankara'nın batı ilçelerinde(Çankaya, Yenimahalle, Sincan, Etimesgut, Kahramankazan, Gölbaşı, Haymana, Polatlı) çevrelerinde meydana gelecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.