2019 Kurban fiyatları ne kadar oldu? Kızılay ve Diyanet kurbanlık bağış fiyatları açıklandı

Ağustos ayına geldiğimiz şu günlerde Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Bu yıl Kurban Bayramı 11-14 Ağustos tarihleri arasında idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte "kurban fiyatları" merakla araştırılıyor. Peki, 2019 Kurban fiyatları ne kadar oldu? Kızılay ve Diyanet kurbanlık bağış fiyatları ne kadar? İşte büyükbaş, küçükbaş hayvan fiyatları....

Giriş Tarihi 05 Ağustos 2019, 23:24 Güncelleme 06 Ağustos 2019, 00:03
2019 Kurban fiyatları ne kadar oldu? Kızılay ve Diyanet kurbanlık bağış fiyatları açıklandı

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı için heyecanlı bekleyiş devam ederken vatandaşlar bayram için hazırlıklara başladı. Kurban Bayramı'na yaklaştığımız şu günlerde vatandaşların merakla araştırdığı konular arasında kurban fiyatları bulunuyor. Maliyetlerin artmasına rağmen kurbanların yine benzer fiyatlarda pazarda satışa sunulması bekleniyor. Peki, Kızılay ve Diyanet kurbanlık bağış fiyatları ne kadar? İşte cevabı...

KURBAN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vekaleten yurtiçi kurban kesim bedeli 890 lira olarak açıklandı.

İstanbul'da bu yıl Kurban Bayramı'nda 80 bin civarında büyükbaş, bir milyona yakın da küçükbaş kesilmesi beklenirken geçen yıla göre kurbanlık fiyatlarının yüzde 10-15 civarında artacağı tahmin ediliyor ve canlı kilogram fiyatlarının büyükbaşta 26, küçükbaşta ise 23 liradan başlaması öngörülüyor.

KIZILAY VE DİYANET KURBANLIK BAĞIŞ FİYATLARI NE KADAR?

Diyanet yurt içi kurbanlık fiyatı 890 TL, yurt dışı kurbanlık fiyatı 725 TL olarak açıklandı. Kızılay yurt içi kurbanlık fiyatı 850 TL, yurt dışı kurbanlık fiyatı 725 TL olarak duyuruldu.

HAYVAN SAYISI YETERLİ

İstanbul'da bu yıl 80 bin civarında büyükbaş, bir milyona yakın da küçükbaş kesildiğini dile getiren Yücesan, henüz İstanbul için sevkiyatların başlamadığını ancak belediyelere ve özel kesim yerlerine satış için çok sayıda talep geldiğini, bu durumun da hayvan sayısının yeterli olduğunu gösterdiğini anlattı.