Kurban Bayramı tatili uzatıldı mı? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Müslüman alemi için büyük önem taşıyan, yılın ikinci dini bayramı Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Ağustos ayının gelmesiyle birlikte plan yapan vatandaşlar Kurban Bayramı tatili hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Bu nedenle Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusu merak ediliyor. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, hangi günler idrak edilecek?

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2019, 21:20 Güncelleme 03 Ağustos 2019, 01:27
Kurban Bayramı tatili uzatıldı mı? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Bayram için hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar bir yandan da Kurban Bayramı tatili hakkında araştırmalara devam ediyor. Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak sorusu bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Kurban Bayramı ne zaman, hangi gün idrak edilecek? İşte son detaylar...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı'nın arefe günü bu yıl 10 Ağustos Cumartesi gününe denk gelecek. Kurban Bayramı'nın birinci günü bu yıl 11 Ağustos'ta dördüncü yani son günü ise 14 Ağustos'ta idrak edilecek.

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ

10 Ağustos 2019 Cumartesi Kurban Bayramı Arefesi

11 Ağustos 2019 Pazar Kurban Bayramı (1.Gün)

12 Ağustos 2019 Pazartesi Kurban Bayramı (2.Gün)

13 Ağustos 2019 Salı Kurban Bayramı (3.Gün)

14 Ağustos 2019 Çarşamba Kurban Bayramı (4.Gün)

KURBAN BAYRAMI TATİLİ UZATILDI MI?

Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiğinde haberimizin içinde yer alacak.

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir.