Rizedans!

Rizeli 2 kardeş, babadan miras kalan ev konusunda anlaşamadı. Bina testereyle ikiye bölünerek paylaşıldı. Biri kendine düşen bölüme aynı boyutlarda yeni bir ev, diğeri de 3 katlı bir bina yaptı. Görenler şaştı kaldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Temmuz 2019 Güncelleme 14 Temmuz 2019, 07:58
Rizedans!

İÇİNDEKİLER

Rize'nin İkizdere İlçesi Çiçekli Köyü Anzer Yaylası'nda vefat eden Sabri Kangel'e ait 150 metrekarelik tek katlı ahşap ev, oğulları Ali ve Ahmet Kangel'e miras kaldı. İki kardeş arasında ahşap evin yıkılarak yeniden yapılması konusunda anlaşmazlık çıktı. Anlaşmazlık çözülemeyince evin paylaştırılması yönünde karar alındı. Ahşap ev, 4 yıl önce yapılan ölçümlerin ardından motorlu testereyle ortadan bölünerek kardeşler arasında paylaştırıldı. Ali Kangel, kendi payına düşen 75 metrekarelik eski evi yıkıp yerine diğer eve bitişik aynı boyutlarda yeni bir ahşap ev yaptı. Kardeşi Ahmet Kangel de kendisine düşen bölümü yıkıp, yerine 3 katlı bina inşa edince ortaya sıra dışı bir yapı çıktı. İl dışında yaşayan iki kardeşin yaz aylarında evlerinde kaldığı açıklandı. Yayla sakinlerinden Fetih Karaduman, "İki kardeş arasında ev yüzünden husumet oluştu. Keçi inadı bu" ifadelerini kullandı.



ÖNCE

Anlaşamayan 2 kardeş, babadan kalma evi ortadan böldü.



SONRA

İnatçı kardeşlerden biri, eski evin boyutlarında ev yaparken, diğeri 3 katlı apartman dikti. Bir tarafı tek katlı, diğer tarafı ise 3 katlı olan bina, dikkat çekti.