İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvuruları ne zaman bitiyor? Günlük ücret ne kadar?

Yaz tatilini faydalı bir şekilde değerlendirmek isteyen üniversite öğrencileri İŞKUR sosyal çalışma programı hakkındaki detayları öğrenmek istiyor. Bu nedenle merakla araştırılan soruların başında "İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvuruları ne zaman bitiyor?" sorusu yer alıyor. Peki, İŞKUR sosyal çalışma programında günlük ücret ne kadar?

Giriş Tarihi 26 Haziran 2019, 23:03 Güncelleme 26 Haziran 2019, 23:03
İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvuruları ne zaman bitiyor? Günlük ücret ne kadar?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR sosyal çalışma programı üniversite öğrencileri tarafından merak konusu oldu. Yaz tatilinin başlamasının ardından öğrenciler İŞKUR sosyal çalışma programı hakkındaki bilgi edinmek istiyor. Peki, İŞKUR üniversite öğrencilerine yaz işi başvuruları ne zaman bitiyor? İŞKUR sosyal çalışma programında günlük ücret ne kadar? İşte İŞKUR sosyal çalışma programına dair merak edilenler...

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTİYOR?

İŞKUR sosyal çalışma programı başvuruları 25-28 Haziran tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuruların alınmasının ardından 5 Temmuz 2019 günü çalışacak öğrenciler elektronik ortamda kura ile belirlenecek.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMINA BAŞVURULAR NEREDEN VE NE ZAMAN YAPILIR?

Başvurusu devam eden programlar www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak olup online kullanıcı girişi yapılarak programlar incelenebilecek ve başvuru yapılabilecektir.

NE KADAR ÜCRET ÖDENECEK?

Programlar kapsamında ödemeler aylık olarak, katılım sağlanan günler için asgari ücret düzeyinden yapılacaktır. Bu tutar 2019 yılı için günlük 67 lira 36 kuruştur. Program süresince KYK burs ve kredilerinde kesinti olmayacaktır. Ayrıca katılımcıların emekliliklerine etki edecek sosyal güvenceleri de sağlanacaktır.

ÖĞRENCİLER HAFTADA KAÇ GÜN ÇALIŞACAK?

Tatilde öğrencilerin kendilerine zaman ayırabilmeleri için programlar haftada 3 gün ile sınırlı tutulmuştur. Çalışma süresi günlük 7,5 saat olarak uygulanacaktır.

Programlardan yaz döneminde en fazla 42 gün, öğrencilik süresince toplamda 90 gün yararlanılabilecektir. Ayrıca programın düzenlendiği kurumdan onay almak kaydıyla 5 gün ücretsiz izin hakkı bulunmaktadır.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI HANGİ AYLARDA DÜZENLENİR?

2019 yılında birçok üniversitenin akademik takviminin Haziran'ın son haftasını bulması ve resmi tatil dolayısıyla programlar Temmuz, Ağustos ve Eylül ayında düzenlenecektir. Ancak Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine göre önümüzdeki yıllarda Haziran ayında da düzenlenmesinin önünde bir engel bulunmamaktadır.