Hadi ipucu sorusu: Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü hangisidir? 16 Mayıs Hadi ipucu

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Bugünkü ipucu sorusu coğrafyadan geliyor. Saat 20.30'da başlayacak olan Hadi yarışması Mini Hadi formatıyla yarışmacıların karşısına çıkacak. Peki, Konya ve Isparta arasında bulunan Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü hangisidir? Hadi yarışmacıları için ipucu sorusunu derledik. İşte 16 Mayıs 20.30 Hadi ipucu sorusu ve cevabı...

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2019, 17:59 Güncelleme 16 Mayıs 2019, 17:59
Hadi ipucu sorusu: Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü hangisidir? 16 Mayıs Hadi ipucu

İÇİNDEKİLER

Hadi ipucu sorusu için bekleyiş sona erdi. Canlı mobil bilgi yarışması Hadi'nin 16 Mayıs tarihli yarışmasında ipucu sorusu coğrafyadan geliyor. Hadi'nin resmi Instagram hesabından yapılan paylaşımda, ülkemizin en büyük tatlı su gölünün ismi soruldu. Peki, Konya ve Isparta arasında bulunan Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü hangisidir? İşte 16 Mayıs Hadi ipucu sorusu ve cevabı...

HADİ İPUCU SORUSU (16 MAYIS 2019)

Hadi tarafından yapılan açıklamada, "Bugünkü ipucumuz coğrafyadan geliyor sevgili hadiciler. Barındırdığı yaban hayatı, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile göllerimiz içerisinde önemli bir yere sahip, ülkemizin en büyük tatlı su gölünü soruyoruz sizlere. Göller yöresinde yer almakta olan bu göl, Konya ve Isparta arasında bulunuyor. Sizce hangisinden bahsediyoruz?" denildi.

Soru: Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü hangisidir?

Cevap: BEYŞEHİR GÖLÜ

BEYŞEHİR GÖLÜ HAKKINDA

Göller yöresinde yer almakta olup, ülkemizin en büyük tatlı su gölüdür. Barındırdığı yaban hayatı, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile göllerimiz içerisinde özel bir yeri olan Beyşehir Gölü; güzel, mavi rengi, irili ufaklı adaları, kumsalları, karstik mağaraları ve bozulmamış bitki örtüsü ile ülkemizin en güzel göllerinden biridir. Gölün güney ve kuzey kıyıları sığ olup, en derin yeri 10 metreyi bulmaktadır.

Haberin devamı için diğer sayfaları ziyaret edin...

Başta Sazan olmak üzere Levrek, Kadife, Akbalık ve Aynalı Sazan gölde bulunan balık türleridir. Beyşehir Gölü çevresi, 20.02.1993 tarihi itibariyle Milli Park Statüsü'ne alınmış olup, milli park alanı 88.750 hektardır. Yüzölçümü 651 km2, uzunluğu 45 km, en geniş yeri 25 km'dir. Çevresi, yüksekliği 2.000 metreyi aşan dağlarla çevrilidir. Deniz seviyesinden yüksekliği ise 1.115 metredir. Gölün içinde pek çok ada vardır. Bunlardan bazıları; Hacı Akif, İğdeli, Kızkulesi, Akburun, Mada, Yılanlı, Külbent adalarıdır. Gölde bol miktarda balık vardır.

HADİ İPUCU SORULARI

16 Mayıs 2019 (Bugün) 12:30 Hadi İpucu Sorusu Cevabı
1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanan oyuncu kimdir?
CEVAP: Hamdi Alkan

15 Mayıs 2019 20:30 Hadi İpucu Sorusu Cevabı
Dilimize Fransızca'dan geçen ve tarımda bir yılda elde edilen herhangi bir ürünün toplamı anlamına gelen kelime nedir?
CEVAP: Rekolte

15 Mayıs 2019 19:30 Hadi İpucu Sorusu Cevabı
Ferenç Molnar tarafından yazılan "Pal Sokağı Çocukları" kitabında çocukların kurduğu derneğin adı nedir?
CEVAP: Macun Biriktirme Derneği

15 Mayıs 2019 12:30 Hadi İpucu Sorusu Cevabı
Sloganı, "Farkınız özgürlüğünüz, cesaretiniz girişiminiz olsun" olan vakfın ismi nedir?
CEVAP: Türkiye Girişimcilik Vakfı

14 Mayıs 2019 20:30 Hadi İpucu Sorusu Cevabı
Tarkan'ın, çevre sorunlarına dikkat çekmek için yazdığı ve klibinde Orhan Gencebay'ın da rol aldığı şarkısının adı nedir?
CEVAP: UYAN

14 Mayıs 2019 12:30 Hadi İpucu Sorusu Cevabı
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın umut dolu sloganı nedir?
CEVAP: Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir