Soframızdan eksik olmaması gereken
probiyotikler şöyle sıralanabilir:
KEFİR OLMAZSA OLMAZ!
YOĞURT: Evde yapılanı daha sağlıklıdır. Günde bir kase yenmesi gerekir.
KEFİR: Sindirimi hızlandırarak bağırsakları güçlendirir.
SOYA:Güçlü B12 kaynağıdır. Beyne güç verir. Sindirimi de hızlandırır.
LAHANA TURŞUSU: Sağlıklı bağırsakların olmazsa olmazıdır. Acılı yapıldığında faydasını ikiye katlar.
SALATALIK TURŞUSU: Antibiyotik etkisi gösterir.
HARDAL: Sütle fermente edilen mayonez, hardal, yaban turpu sosu ve avokado sosu, bağırsakları güçlendirir.
TARIM İLACI TEHDİDİ
Günümüzde mutfağımıza giren iki tehlike var: GDO ve
tarım ilacı. Özellikle buğday ve arpa gibi tahıl ürünlerine uygulanan tarım ilaçları, Çölyak hastalığını tetikliyor. Bunun yanı sıra
beyin sağlığını olumsuz etkiliyor. Vücutta toksinlerin birikimini hızlandırıyor. Bu nedenle imkanı olanların
organik ürünleri tercih etmesi önem taşıyor.
AVOKADO İLE GÜÇLENİN
MALZEMELER:
100 gram roka
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avokado
80 gram tahin
1 limon suyu
Yarım kaşık kimyon
Maydanoz
Hazırlanışı: Tahinli avokado sosu yapmak için rokayı, zeytinyağında yumuşayıncaya kadar pişirin. Tüm malzemeleri mutfak robotunda püre haline getirin. Koyu ama akışkan kıvama gelene kadar robottan çekin. Bekletmeden servis edin. Kavanoza koyup dolapta da saklayabilirsiniz.
VÜCUDUN İKİNCİ BEYNİ BAĞIRSAK - 8 / DR. DAVID PERLMUTTER
HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL
YARIN: TEREYAĞINDAN KORKMAYIN