Turşuyu sofranızdan eksik etmeyin! Turşu sindirim sistemini koruyor

Sağlıklı bağırsakların yolu mutfaktan geçiyor. Ev yapımı yoğurt ve turşu, sindirim sistemini koruyor. Hastalıklara karşı doğal antibiyotik etkisi gösteriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2019 Güncelleme 05 Mart 2019, 08:00
Turşuyu sofranızdan eksik etmeyin! Turşu sindirim sistemini koruyor

İÇİNDEKİLER



Ezberleri
bozan açıklamalarıyla dikkat çeken Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, güçlü bağırsaklara sahip olmak için probiyotik içeren besinlerin tüketilmesini önerdi. Şu bilgileri verdi: Karbonhidratların, şekerli ve işlenmiş gıdaların bağırsaklara verdiği zararı artık herkes biliyor. Hal böyle olunca herkes güçlü bağırsaklara sahip olmanın sırrını araştırıyor.


Araştırmalar, fermente gıdalar tüketilerek altı haftada bağırsakların sağlıklı bakterilere kavuşacağını söylüyor. Lahana ve salatalıktan yapılan turşular, bağırsakları güçlendiriyor. Dünyanın her yerinde en çok tüketilen probiyotik besini ise yoğurt oluşturuyor. Günümüzde yiyeceklerin fermantasyon sürecinin hızlandırmak için birtakım kimyasal işlemler yaşanıyor. Bu nedenle probiyotik yiyecekler besin değerini kaybediyor.


SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN
Ev yoğurdu, ev turşusu ve ev kefiri ise hastalıkları önlüyor. Bağırsak duvarını güçlendiren probiyotikler, vücudun PH düzeyini dengeliyor. Doğal antibiyotik etkisi gösteriyor. Ömrü uzatan probiyotik besinler, sağlıklı ve uzun bir yaşam sağlıyor.



Soframızdan eksik olmaması gereken probiyotikler şöyle sıralanabilir:

​KEFİR OLMAZSA OLMAZ!
YOĞURT: Evde yapılanı daha sağlıklıdır. Günde bir kase yenmesi gerekir.
KEFİR: Sindirimi hızlandırarak bağırsakları güçlendirir.
SOYA:Güçlü B12 kaynağıdır. Beyne güç verir. Sindirimi de hızlandırır.
LAHANA TURŞUSU: Sağlıklı bağırsakların olmazsa olmazıdır. Acılı yapıldığında faydasını ikiye katlar.
SALATALIK TURŞUSU: Antibiyotik etkisi gösterir.
HARDAL: Sütle fermente edilen mayonez, hardal, yaban turpu sosu ve avokado sosu, bağırsakları güçlendirir.



TARIM İLACI TEHDİDİ
Günümüzde mutfağımıza giren iki tehlike var: GDO ve tarım ilacı. Özellikle buğday ve arpa gibi tahıl ürünlerine uygulanan tarım ilaçları, Çölyak hastalığını tetikliyor. Bunun yanı sıra beyin sağlığını olumsuz etkiliyor. Vücutta toksinlerin birikimini hızlandırıyor. Bu nedenle imkanı olanların organik ürünleri tercih etmesi önem taşıyor.


​AVOKADO İLE GÜÇLENİN

MALZEMELER:
100 gram roka
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 avokado
80 gram tahin
1 limon suyu
Yarım kaşık kimyon
Maydanoz

Hazırlanışı: Tahinli avokado sosu yapmak için rokayı, zeytinyağında yumuşayıncaya kadar pişirin. Tüm malzemeleri mutfak robotunda püre haline getirin. Koyu ama akışkan kıvama gelene kadar robottan çekin. Bekletmeden servis edin. Kavanoza koyup dolapta da saklayabilirsiniz.


VÜCUDUN İKİNCİ BEYNİ BAĞIRSAK - 8 / DR. DAVID PERLMUTTER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: TEREYAĞINDAN KORKMAYIN