Migren ağrısına çözüm limon suyu! İşte uzmanlardan baş ağrısına çözüm önerileri

Kadınlarda daha sık görülen migren, yaşam kalitesini düşürüyor. Limon suyu ise bu hastalıkta ağrı kesici etkisi gösteriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2019 Güncelleme 25 Şubat 2019, 07:59
Migren ağrısına çözüm limon suyu! İşte uzmanlardan baş ağrısına çözüm önerileri

İÇİNDEKİLER

Bağrısı, toplumda en sık görülen rahatsızlıkların başında geliyor. Hemen herkesin hayatının bir döneminde yaşadığı bu ağrı, kimi zaman dayanılmaz bir hal alıyor. Nedeni bilinmeyen baş ağrıları arasında yer alan migren, adıy- la bile korkutmaya yetiyor. Ülkemizde her 6-7 kişiden birinin yaşadığı migren, kadınlarda daha sık görülüyor. Uzmanlar, migren atakları hakkında şu bilgileri veriyor... Migren atakları, 4-72 saat arasında sürüyor. Orta ve şiddetli olan ağrılar, zonklayıcı özellik gösteriyor. Ataklar halinde seyreden ağrıya bulantı ve kusma eşlik ediyor. Migren ağrıları, çevresel faktörlerden de fazlasıyla etkileniyor. Özellikle çikolata, kabuklu kuruyemişler, baharatlar, deniz ürünleri, bazı gıdalara konulan aspartam gibi katkı maddeleri, peynir, salam, sucuk ve sosis gibi besinlerin migren ağrılarını artırdığı biliniyor. Yiyecekler dışında uyku düzenindeki değişiklikler, hava kirliliği, yüksek ses ve gürültülü ortamlar hatta parfüm kokusu bile migren ataklarına neden olabiliyor.



İLAÇLARI AKSATMAYIN
Bunların dışında endişe, anksiyete ve depresyon gibi psikolojik durumlar da baş ağrısını tetikliyor. Yine kadınların regl dönemleri de migren ataklarının en sık görüldüğü zamanların başında geliyor. Kısacası migren ataklarından korunmak için tüketilen besinlere dikkat etmek ve doktorun uygun gördüğü tedaviyi aksatmamak gerekiyor. Uzmanlar, migren ataklarını azaltan besinleri ise şöyle sıralıyor:
Mucize besinler



LİMON: Limon suyu, migren ataklarını önler. BADEM: Serotonini harekete geçirir. Migren ağrılarını azaltır.



ÇEKİRDEK: Kasları gevşetir. Migren ile savaşır.



KAHVE: Günde bir fincan kahve içmek, baş ağrısı ve migrenle savaşır.



MUZ: Kan damarlarını rahatlatır. Baş ağrısını hafifletir.

NANE: Sakinleştirir. Ağrı kesici etkisi vardır.



PAPATYA ÇAYI: Mutluluk verir ve ağrıyı keser.



ISPANAK: Kan basıncını düşürür. Baş ağrısını hafifletir.



SUSAM: Atakları azaltır.



YOĞURT: Ağrıları hafifletir.