Kalpten uyarı!

Doktorlar ise uyarıyor: Aşk hayatınız eskisi gibi değilse doktora gidin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2019 Güncelleme 23 Şubat 2019, 07:57
Kalpten uyarı!

İÇİNDEKİLER

Halsizlik, yorgunluk, çabuk yorulma ve nefes darlığı... Şehir hayatının koşturmacası arasında hemen herkes bu şikayetlerden yakınıyor. Sorununun 'depresyon' olduğunu düşünenler ise yanılıyor! Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Karşıdağ, fiziksel hastalıkların depresyon belirtisi verebileceğini söylüyor. Erken kontrolün şart olduğunu belirterek şu bilgileri veriyor:

Diyabet: Kan şekerindeki dalgalanmalar, konsantrasyon güçlüğü, iştah artması, sinirlilik ve tahammülsüzlüğü beraberinde getiriyor. Hasta kimi zaman sorununun ruhsal olduğunu düşünse de diyabetin tedavisinin aksatılmaması gerekiyor.

Kalp hastalıkları: Halsizlik, isteksizlik gibi şikayetlere neden olan kalp hastalıkları, aşk hayatını da olumsuz etkiliyor. Bu hastalarda cinsel isteksizlik ile ilişki sırasında nefes darlığı görülebiliyor.

Tiroit: Tiroidin fazla çalıştığı hipotiroidi varlığında halsizlik, bitkinlik, kilo artışı ve gün boyu uyuma isteği görülüyor.

Demir eksikliği: Kansızlık; halsizlik, isteksizlik ve iştahsızlığa neden oluyor.

Epilepsi: Parkinson ve epilepsi gibi hastalıklar depresyonla benzer etki gösteriyor.



İNCİR ENERJİ VERİR
Ruh halini değiştiren ve mutsuzluk veren kronik hastalıkların neden olumsuz etkilerden kurtulmada, besinler etkin rol oynuyor. Uzmanlar, mutluluk ve enerji veren besinleri sıralıyor: MUZ: Serotonini yükseltir. CEVIZ: Günde 2-3 ceviz yemek mutluluk verir. KURU INCIR: Serotonin içeren bu meyve ara öğünlerde yendiğinde enerji ve zindelik verir. BAL: Enerji seviyesini yükseltir. Kahvaltıda bal yemek, tüm günü enerjik geçirmeyi sağlar.