Alzheimer ve Parkinson doğru beslenerek önlenebilir! Parkinson’a zeytinyağı mucizesi

Alzheimer ve Parkinson, doğru beslenerek önlenebiliyor. Dr. David Perlmutter, zeytinyağının gücüne değiniyor. “Bu mucize yağ, Parkinson riskini yüzde 50 azaltır” diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2019 Güncelleme 23 Şubat 2019, 07:57
Alzheimer ve Parkinson doğru beslenerek önlenebilir! Parkinson’a zeytinyağı mucizesi

İÇİNDEKİLER



Nörolojik
hastalıkların temelinde, yanlış beslenme alışkanlıkları bulunuyor. Kitapları tüm dünyada satış rekorları kıran Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter Alzheimer'dan epilepsiye tüm hastalıkların 'ekmeği keserek' iyileşeceğini söylüyor. Tahıla ve şekere savaş açan Dr. David Perlmutter, karbonhidrat tüketiminin az olduğu zengin yağ içeren besinlerin tüketimini öneriyor. Yalnızca zeytinyağının bile Parkinson'u iyileştirebilecek güçte olduğunu söylüyor. Şu bilgileri veriyor: Kalori kısıtlaması, çeşitli metabolik yolları aktif hale getirir. Bu sayede hem beynin korunmasını sağlar hem de yeni nöron ağlarının kurulmasını kolaylaştırır. Aynı durum, keton adı verilen özel yağların tüketilmesiyle de aktif hale gelir.



Günümüzde ketojenik diyet adı verilen karbonhidrat alımının büyük ölçüde az olduğu yüksek yağ barındıran bu diyet, sağlıklı bir beynin anahtarıdır. Beyinde enerji kullanımını artıran faydalı yağlar, nörolojik hastalıkları da iyileştirir. 1920'lerden itibaren yürütülen çalışmalarda, ketojenik beslenmenin epilepsi, Parkinson hastalığı ve Alzheimer'ı iyileştirdiği ortaya çıktı.



FINDIK VE CEVİZ...
28 günlük bir ketojenik diyetin Parkinson hastalığının neden olduğu tüm olumsuzlukları iyileştirdiği saptandı. Alzheimer hastalığının yarattığı bilişsel eksikliklere mucize etkisi olduğu gözlendi. Üstelik bu iyileşme, Hindistan cevizi yağı ve soğuk sıkım zeytinyağı gibi faydalı yağlar ile sağlandı. Diyet dendiğinde herkeste 'besinlerin kısıtlanması' algısı oluşuyor. Ancak ketojenik diyette; balık, et, tereyağı, yumurta, fındık, peynir, krema ve kuruyemişler, sağlıklı yağlar (sızma zeytinyağı, hindistancevizi yağı ve avokado yağı) ile düşük karbonhidratlı sebzeler, tuz, biber ve çeşitli sağlıklı bitki ve baharatlar da kullanılabiliyor.



KURTARICINIZ LİMON
Yapay tatlandırıcının girdiği her şey, sağlığımızla oynuyor. Kek, pasta ve çörekler, her ne kadar damak zevkimize hitap etse de beynimize acı veriyor. İçerdiği düşük ve doğal şeker oranıyla limon ise hayat kurtarıyor. Antioksidan etkisi gösteren ve bu sayede bağışıklığı güçlendiren limon, nörolojik hastalıklara karşı da koruyor.




ZERDEÇALI DENEDİNİZ Mİ?
ZERDEÇAL baharatında etkin olan kurkumin maddesi, içerdiği bileşenler ile adeta şifa dağıtıyor. Günümüzde yüzlerce araştırmaya konu olan bu mucize baharat, bunama riskini ortadan kaldırıyor. Beyni güçlendiren modeküller içeren zerdeçal Alzheimer riskini azaltıyor. 65-90 yaş arasında tüketildiğinde Alzheimer riskini yüzde 60 azaltıyor.



BU AVOKADO SOSU UNUTTURMAZ
100 gram roka 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 büyük avokado 80 gram tahin 1 limonun suyu Yarım çay kaşığı kimyon 2 çorba kaşığı maydanoz
Rokayı geniş bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında yumuşayıncaya kadar pişirin. Malzemeleri püre haline getirin. Püreyi içine 50 ml su ekleyip koyu ama akışkan bir kıvam elde edinceye kadar robotta çekin. Beklemeden servis edin.

MODERN ÇAĞIN ZEHRİ 10- TAHIL / DR. DAVID PERLMUTTER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: BALIK YEMEYİ UNUTMAYIN