Dr. David Perlmutter: Poğaca-börek otizm demek

Bilinenin aksine otizm, tedavi edilebiliyor. Dr. David Perlmutter, bu hastalığın çaresinin karbonhidratlı besinlerle vedalaşmak olduğunu söylüyor. “Çocuğunuz kek, poğaça ve börek yemesin" diyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2019 Güncelleme 22 Şubat 2019, 07:58
Dr. David Perlmutter: Poğaca-börek otizm demek

İÇİNDEKİLER



Ekmek
ve şeker, beynimizi tüketiyor. Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, tüm nörolojik hastalıkların gluten ağırlıklı beslenmekten kaynaklandığını söylüyor. Dr. Perlmutter, otizmin de tedavi edilebileceğini açıklıyor. Ekmeğin, otizmin en büyük nedeni olduğunu belirten ünlü tıpçı şu bilgileri veriyor: Otizm belirtileri çocuklarda 3 yaşından sonra görülüyor. Şiddetli otizm hastası bir çocuğun yalnızca beslenme alışkanlıklarını değiştirerek iyileştiğini bugün tüm tıp dünyası kabul ediyor. Elimizde bu durumu gösteren inanılmaz araştırmalar mevcut!


BAĞIRSAKTA YAYILIR
Öncelikle otizm ve Çölyak hastalığı, benzer özellikler gösterir. Bu iki hastalık da glutenden kaynaklanır. 1990'lı yıllarda İngiltere'de yapılan araştırmaya göre 5 ay boyunca glutensiz bir diyet uygulanması, otizmin neden olduğu tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmıştır. Bugün Çölyak hastalarının atak geçirmesine neden olan ekmek ve karbonhidrat ağırlıklı besinler, otizmin de ana sebebidir. Bu çocuklar, anne karnından itibaren glutene yani ekmeğe karşı hassasiyet yaşar. Bu durum bağışıklık sistemlerini zayıflatır ve nörolojik hastalıkları, astımı hatta kalp ve damar hastalıklarını beraberinde getirir. Otizmli çocukların karbonhidratlı besinlerden mutlaka uzak durması gerekir...


BALKABAĞI ALZHEİMER'DAN KORUR
Güçlü bağırsaklar, güçlü beyin anlamına geliyor. Bağırsakları koruyan her besin, beyin hücrelerini de güçlendiriyor. Lifli yapısı ile balkabağı, bağırsakların çalışmasını düzenliyor. İçerdiği besin değerleri ile beyin hastalıklarını önlüyor. Alzheimer, epilepsi, Parkinson'un yanı sıra şizofreni ve bipolar bozukluğu hastalığının tedavisini destekliyor.


KETÇAP YERİNE ZEYTİN EZMESİ
Beyin sağlığı için şeker ve glüten içeren tüm besinleri hayattan çıkarmak gerekir. Glüten, yalnızca tahıllı ürünlerde değildir. Kozmetikten, yemeklerde kullanılan soslara kadar pek çok üründe bulunur. Beyin sağlığı için ketçap ve şekerli soslardan uzak durmak gerekir. Bunların yerine hardal, yaban turpu sosu ve zeytin ezmesi gibi soslar, kullanılmalıdır.


BU ÇİKOLATA BEYNİ GÜÇLENDİRİR
Malzemeler:
120 ml krema
1 çay kaşığı badem, portakal, vanilya ya da fındık aroması
225 gram bitter çikolata (en az yüzde 70 kakaolu)
süsleme için kakao ve dövülmüş fındık...

Hazırlanışı:
Kremayı küçük bir tencereye alıp ısıtın. İçine tercih ettiğiniz aromayı ekleyin ve ayrı bir kaptaki çikolatanın üzerine dökün. Karıştırıp pürüzsüz bir karışım elde edin. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Karışımdan aldığınız küçük parçaları yuvarlayıp toplar haline getirin. Bu topları bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün çikolatalı topları kakaoya ve fıstık tozuna bulayın...

MODERN ÇAĞIN ZEHİRİ TAHIL 9 / HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL
YARIN: KETOJENİK DİYET VE BEYİN