Uyku apnesi kalp kırıyor! Uyku apnesi kalp ve damar sağlığını tehdit ediyor...

Modern çağın hastalıklarından uyku apnesi, ihmale gelmiyor. Kalp ve damar sağlığını tehdit eden bu hastalık, cinsel isteksizliğe bile neden oluyor. Çözümü doğru tedaviden geçiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Şubat 2019 Güncelleme 20 Şubat 2019, 07:59
Uyku apnesi kalp kırıyor! Uyku apnesi kalp ve damar sağlığını tehdit ediyor...

İÇİNDEKİLER

Bağrısı, unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu ve yorgunluk hali... Tüm bunlar, modern çağın getirdiği hastalıklardan olan uyku apnesinin belirtilerini oluşturuyor. Sıklıkla horlama ile belirti veren uyku apnesi, kalitesiz bir uykuya neden olduğundan yaşam kalitesini düşürüyor. Cinsel isteksizliğe bile neden olan ve çiftlerin arasını açan bu hastalık, yaşamsal organları da tehdit ediyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Bınar, bu hastalığın direksiyon başında uyumalara neden olarak trafik kazalarına davetiye çıkarttığını söylüyor. Tedavi edilmeyen uyku apnesi; hipertansiyon, inme, kalp krizi, ani ölüm, akciğer hastalıkları, insülin direnci ve cinsel sağlık problemlerine neden olabiliyor. Uyku apnesinin tedavisi, kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Tedavi olacak kişilerin mutlaka kilo vermesi, sigara ve alkol kullanımını azaltması öneriliyor. Bu hastalığın tedavisinde uyku sırasında takılan maske ile cerrahi operasyon yöntemleri uygulanabiliyor.



BALIN ŞİFASINI KEŞFEDİN
Tedavi edilmediğinde hayati riskler yaratan uyku apnesinde bazı besinler ilaç etkisi gösteriyor. Uzmanlar o besinleri şöyle sıralıyor:

BAL: Boğaz bölgesindeki solunum yollarını tıkayan şişmeyi azaltır. Horlamayı önler.
PAPATYA: Horlamayı engeller. Her gün yatmadan 1 saat önce papatya çayından içmek gerekir.
TARÇIN: Daha iyi uyumayı sağlar.
LAVANTA: Uyku apnesini iyileştirir.
SARIMSAK: Horlamayı önler.
NANE: Uyku kalitesini iyileştirir.
BADEM: Horlamayı önler.