Sevgililer Günü makyajı nasıl olmalı?

Heyecanla beklenen gün geldi çattı. 2019 yılının Sevgililer Günü bugün kutlanıyor. Sevgililer Günü’nde nasıl bir makyaj tercih edilmesi gerektiği de merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel makyaj önerisi…

Giriş Tarihi 14 Şubat 2019, 10:46 Güncelleme 14 Şubat 2019, 17:40
Sevgililer Günü makyajı nasıl olmalı?

İÇİNDEKİLER

Gideceğiniz mekandan giyeceğiniz kıyafete kadar yakından ilişkili olan Sevgililer günü makyajı, sade ya da daha abartı şekilde olabilir. Eğer akşam lüks bir restorana gidecekseniz daha baskın makyajı tercih edebilirsiniz. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü makyajında püf noktalar…

Kırmızı ruj

Evet Sevgililer Günü'nün olmazsa olmazlarından biri kırmızı rujdur. 14 Şubat'ta aşkı anlatan kırmızı renk her şeye taşınıyor. Kıyafetten dekorasyon ürünlerine kadar kırmızı ağırlıklı tercih ediliyor. Kırmızı ruj ister günlük ister gece makyajında kullanılabilen joker bir kozmetik ürünüdür. Tabii diğer makyaj malzemeleriyle uyumlu bir şekilde uygulanmalıdır.



Buğulu gözler

Kırmızı rujun joker olduğu doğru fakat burada önemli bir nokta var ki o da kırmızı rujunuzla makyajınızı nasıl ilişkilendirdiğinizdir. Örneğin baskın renklerde göz farı uygulayacaksanız kırmızı ruj ile birlikte sade bir günlük makyaj için ağır kalacaktır. Bunun yerine ince bir eyeliner çekmek daha doğru olacaktır. Buradaki nokta ya dudaklarda ya da gözlerde baskınlık kurulması gerektiğidir.



Işıltılı renkler

Makyajınızda ışıltıların gücünden faydalanabilirsiniz. Cildiniz hem aydınlık hem de daha canlı görünecektir. Işıltıyla sim karıştırılmamalıdır, simler çok daha ağır bir makyaj ortaya çıkarır. Işıltıları farlar, allık ya da rujlarda tercih edebilirsiniz fakat aradaki dengeyi iyi ayarlamalısınız. Işıltı yerine metalik renkleri de tercih edebilirsiniz, güzel bir sonuç ortaya çıkacaktır.



Pembeler

Kadınların sevdiği renklerden biri olan pembe makyaja da çok yakışır. Romantik bir güce sahip olan pembe rengini Sevgililer Günü makyajınızda tercih edebilirsiniz. Açık pembe tonlarında far ile gölgeli bir göz makyajı yapabilir, farklı bir pembe tonundaki rujla birbirini boğmayacak şekilde makyajınızı dengeleyebilirsiniz.



Tırnakları unutmayın

Makyajınızı tamamlayan diğer bir kozmetik ürünü de ojelerdir. Oje renginizi makyajınızla uyumlu seçerseniz daha hoş bir görüntü ortaya çıkacaktır. Yine tırnaklarda da kırmızı rengi tercih edebileceğiniz gibi farklı tonlardan da seçim yapabilirsiniz. Makyajınız dışında kıyafetinizin rengine uygun bir oje de tercihiniz olabilir.