Eleq ipucu 14 Şubat: Kız Kulesi aşıkları: Bizans İmparatoru Manuel Kommen'in kızı ile köy delikanlısının ismi nedir?

Eleq ipucu sorusu için bekleyiş sona erdi. Canlı bilgi yarışması Eleq'in ipucu sorusu Sevgililer Günü'ne özel geliyor. Kız Kulesi ile ilgili çeşitli aşk efsaneleri arasında yer alan, Bizans İmparatoru Manuel Kommen'in kızı ile bir köy delikanlısının ismi, ipucu sorusunda yer aldı. İşte 14 Şubat Eleq ipucu sorusu ve yanıtı...

Giriş Tarihi 14 Şubat 2019, 13:56 Güncelleme 14 Şubat 2019, 16:36
Eleq ipucu 14 Şubat: Kız Kulesi aşıkları: Bizans İmparatoru Manuel Kommen’in kızı ile köy delikanlısının ismi nedir?

İÇİNDEKİLER

Eleq ipucu sorusu yayınlandı. Eleq tarafından yapılan açıklamada, "Merhabalar sevgili eleqseverler, bugün geçmişe gidiyoruz. İstanbul'da bulunan Kız Kulesi ile ilgili çeşitli aşk efsaneleri vardır, belki duymuşsunuzdur. Bir tanesi var ki, Bizans İmparatoru Manuel Kommen'in kızı ile bir köy delikanlısı arasında geçer. Peki, bu aşık kahramanların isimlerini bilen var mı?" denildi. İşte 14 Şubat Eleq ipucu sorusu ve yanıtı...

ELEQ İPUCU SORUSU (14 ŞUBAT 2019)

Soru: Bizans İmparatoru Manuel Kommen'in kızı ile köy delikanlısının ismi nedir?

Cevap: DAMALİS VE LEANDROS

ELEQ NEDİR?

Eleq, Türk Telekom'un tamamen kendi geliştirdiği mobil canlı bilgi yarışmasıdır. Eleq, katılımcılara para ödülü kazandırıyor. Eleq uygulamasını Türk Telekom abonesi olan ya da olmayan herkes indirip yarışmaya katılabiliyor.

Yarışmacı sayısı arttıkça para ödülleri de büyüyecek

Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir, kişi başına düşen ödül miktarını heyecan verici seviyelerde tutmak istediklerini belirterek, yarışmacı sayısı arttıkça belirlenen günlük ödül miktarını da arttıracaklarını vurguladı. Özgün bir soru setleri olduğunu dile getiren Demir, "Bilgin eleq'ten geçsin sloganıyla hayata geçirdiğimiz yarışmamız ile bilgi verirken eğlendirmeyi de amaçlıyoruz. Bu nedenle zaman zaman esprili soru ve cevaplar da oluyor." bilgisini verdi.

Demir, şunları kaydetti:

"Sorularımızın tamamını kendimiz hazırlıyoruz. Bunu yaparken de kültürel hassasiyetlerimize ve etik değerlere saygılı olmasına özen gösteriyoruz. Ayrıca depresif, can sıkıcı, moral bozucu, enerji düşürücü nitelikte sorulara özellikle yer vermiyoruz. Amacımız yarışmacıları sıkmak bunaltmak değil, genel kültürlerini artırırken aynı zamanda eğlenmelerini, hoş vakit geçirmelerini sağlamak ve bir topluluğun parçası olduklarını hissettirmek."

Türkiye'de cep telefonu kullanan yaklaşık 79 milyon mobil abone bulunduğunu aktaran Demir, yine 7,5 milyonu yüksek öğrenime kayıtlı 25 milyon öğrenci olduğunu ifade etti.

Jokerler kazandırmaya yardımcı oluyor

Verilen bilgiye göre, yarışmanın başlama saati olan 20.00'den bir saat önce ve yarışma başlarken üye telefonlarına hatırlatma bildirimi geliyor.

Mobil cihazları üzerinden yarışma saatlerinde uygulamaya giren katılımcılar canlı olarak yarışmaya hak kazanıyor. Toplamda 10 sorunun yer aldığı yarışmada yarışmacıların her soru için 10 saniye süresi bulunuyor. Bu süre sunucu soruyu okumaya başladığı anda devreye giriyor. Doğru cevabı veren yarışmacılar bir sonraki soruyu cevaplamaya hak kazanıyor.

Günün ödülü, 10 soruyu da doğru yanıtlayanlar arasında eşit miktarda paylaştırılıyor. Yarışmacılar hesaplarında biriken ödül miktarı 50 TL'ye ulaştığında ödülü talep etmeye hak kazanıyor ve ödül parası ilgili kişinin hesap numarasına yatırılıyor. Eleq'in şu an için her gün saat 20.00'de olmak üzere günde bir yayını bulunuyor. Çok yakında ikinci bir yayın daha yaparak günlük yayın sayısını ikiye çıkarılacak. Eleq, mobil cihazlar üzerinden mekan kısıtı olmadan katılınabilecek, eğlendirirken bilgiyi ölçecek ve bunları yaparken de para kazandırabilecek canlı bir bilgi yarışması. Dileyen herkes uygulamayı ücretsiz bir şekilde indirip oyuna katılabiliyor.

Arkadaşlarının yarışmaya katılmasına referans olan katılımcılar 1 joker hakkı kazanıyor. Yarışmacı, yanlış cevap verdiği bir soruyu doğruymuş gibi geçmesine olanak tanıyan Joker hakkını bir yarışmada sadece 1 kere kullanabiliyor. Final sorusunda joker kullanılamıyor.

Ayrıca yarışmanın sosyal medya hesaplarından her gün, o günkü yarışmada çıkacak bir soru hakkında ipucu veriliyor. Bu ipuçlarını takip eden ve çeşitli vesilelerle joker hakkı kazananlar her yarışmada 2 soruyu geçmeyi garantilemiş oluyor. Türk Telekom tarafından geliştirilen, sunuculuğunu Samet Güner'in yaptığı mobil bilgi yarışması Eleq, her akşam saat 20.00'de IOS ve Android uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Eleq bilgi yarışması uygulaması App Store ve Google Play Store'dan ücretsiz indirilerek kullanılabiliyor.