Kansere C deyin! Kuşburnu kansere savaş açar

Kansere en büyük darbe vitaminlerden geliyor! C vitamini deposu kuşburnu bağışıklığı güçlendiriyor, kansere savaş açıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Şubat 2019 Güncelleme 13 Şubat 2019, 07:59
Kansere C deyin! Kuşburnu kansere savaş açar

İÇİNDEKİLER



Çağın
vebası kanser, adıyla bile korkutmaya yetiyor. Kalp hastalıklarından sonra en çok ölümle sonuçlanan bu rahatsızlıkla mücadelede sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak gerekiyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Şiyar Ekinci, kanserle mücadelenin hastalık ortaya çıkmadan önce başlaması gerektiğini söylüyor.




Kanserle mücadelede A, B, C, D ve E vitaminlerinin önemine değiniyor. Şu bilgileri veriyor:

A VİTAMİNİ: Yeşil ve sarı renkli sebze ile meyvelerde bolca A vitamini bulunuyor. Güçlü antioksidan içeren karaciğer, süt yağı ve yumurta sarısı gibi besinler, kanserojen maddelerin azalmasını sağlıyor ve kanserle mücadele ediyor.


B VİTAMİNİ: Bağışıklık sistemini güçlendiren B vitamini, vücudun savunma mekanizmasını harekete geçiriyor. Kanser de dahil olmak üzere pek çok hastalığa karşı koruyor. Kırmızı et, balık, karaciğer, süt, yumurta, soya fasulyesi, ıspanak, domates, mantar, yeşil yapraklı bitkiler ve kuru baklagiller bolca B vitamini içeriyor.


C VİTAMİNİ: Bu vitaminin eksikliğinde kalp, artrit ve kanser gibi hastalıklar ortaya çııyor. C vitamini, vücuda alınan kanserojen maddelerin etkisiz hale gelmesini sağlıyor. Kuşburnu, maydanoz, tere, roka, diğer yeşil yapraklı sebzeler ile karnabahar, yeşil sivri biber, turunçgiller, domates, çilek ve patates, kansere meydan okuyor.



D VİTAMİNİ: Vücutta yeterli miktarda olmaması, meme ve kolon kanseri riskini artırıyor. Karaciğer, yumurta sarısı, süt ve süt ürünlerinde bulunan D vitamini, güneş ışığında bolca bulunuyor. D vitamini aynı zamanda vücuttaki kalsiyum miktarını artırarak kemik kanseri riskini de azaltıyor.



E VİTAMİNİ: Antioksidan etkisi ile vücuttaki sağlıklı hücreleri koruyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu vitamin, güçlü antioksidan özelliği ile yağların ve hücrelerin oksidasyonunu önlüyor. Bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, fıstık gibi kuruyemişler, kuru baklagiller gibi yiyeceklerde bulunuyor.