Parkinson’a tarçın etkisi

Güzel kokusu ile tarçın şifa dağıtıyor. Kan şekerini dengeleyen bu baharat, Parkinson ve Alzheimer’a umut oluyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Şubat 2019 Güncelleme 09 Şubat 2019, 08:00
Parkinson’a tarçın etkisi

İÇİNDEKİLER



Sağlıklı
bir hayatın yolu sağlıklı besinleri tüketmekten geçiyor. Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz ilaç sektörüne savaş açıyor. Tüm hastalıkların, sağlıklı beslenerek önleneceğini söylüyor. Sağlığımız için her besine bir görev düştüğünü belirten Prof. Dr. Schwarcz, sağlık reçetelerini TAKVİM için açıklıyor...

HAFIZA DOSTU KAHVE:
Sohbetleri tatlandıran kahve, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çeker. Güçlü bir antioksidan olan bu lezzet, bilinenin aksine kanser riski taşımaz. Kanserden korur! Kahve tüketimi ve kalp hastalıkları arasındaki bağın belirlenmesi için yüzlerce araştırma yapıldı. Günde bir fincan kahve içen kadınların tansiyon hastası olma riskinin daha az olduğu belirlendi. 45 bin erkek üzerinde yürütülen araştırmada ise günde dört fincandan fazla kahve içen erkeklerde kalp krizi ve inmeye bağlı ölüm riski de düşüktü. Kahvenin faydalarını bununla da sınırlı kalmaz. Buna göre günde 4-5 kahve içenlerde, diyabet gelişme riski düşüktür. Konsantrasyonu artıran kahve, beyin hücrelerini de güçlendirir. Parkinson ve Alzheimer ile mücadele eder. Arapça'da 'canlandırıcı' anlamına gelen kahve, sağlıklı bir hayat ve sohbetler için olmazsa olmazdır.


SAĞLIĞINIZA TARÇIN SERPİN:
Diyabeti tedavi etmede, tarçın doğal ilaç görevi üstlenir. Yapılan bilimsel araştırmalar tarçının TİP-2 diyabet üzerindeki etkisini gösterdi. Kan şekeri seviyesini yüzde 30 seviyesinde azaltan tarçın dururken diyabet ilaçlarına ne gerek var! Böbreklerde ve kalp damarlarında sorun yaratan, görme kayıplarına neden olan diyabet, TİP-1 ve TİP-2 olmak üzere ikiye ayrılır. TİP- 1'de pankreas yeteri kadar insülin üretemez. TİP-2'de ise vücut üretilen insülini kabul etmez. Obeziteye bile neden olan diyabet, çok tehlikeli bir hastalıktır. Diyabetin neden olduğu kan şekeri dengesizliğinde siyah ve yeşil çay ile kahve de ilaç etkisi gösterir. Ancak 3-4 fincan kahve veya çay içmek yerine günde 1 çay kaşığı kadar tarçın tüketmek daha faydalıdır. Kumarin içeren tarçının fazla tüketimi karaciğer ve böbreklere de zarar verebilir. Yani faydalı diye fazla tüketmekten de kaçının.


KANSERİN ŞİFASI ONDA:
Herkes poğaçaların böreklerin ve şekerli pastaların hayalini kurar. Ancak sağlıklı bir yaşam için soframızda üzüme yer açmak gerekir. İçerdiği sağlıklı bileşenler ile üzüm, kanın pıhtılaşmasını engeller. Kan damarlarının temizlenmesini sağlar. Kolesterol hastalığının doğal ilacıdır. Yapılan bilimsel araştırmalar, üzümün faydalarını gözler önüne serer. Beyin hücrelerini besleyerek hafızayı güçlendiren üzüm, Alzheimer'a karşı koruma sağlar. Kansere yakalanma riskini azaltır. Hatta kanserli hücrelerin büyümesini engeller. Erkek- lerin en korktuğu hastalıklardan prostata da meydan okur. Düzenli üzüm tüketen erkeklerde prostat riskinin yüzde 50 azaldığı gözlenmiştir. Üzüm ayrıca inme sonrası meydana gelen nörolojik hasarları da giderir.

GÜNDE 1 TANE SAĞLIK 7 / HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL
YARIN: DİYABETE ISPANAK