Romatizmaya sarı mucize! Zerdeçal romatizmaya iyi geliyor...

Dayanılmaz ağrılara neden olan romatizma, hayatı kabusa çeviriyor. İlaçların yerine tüketilen zerdeçal ise bu hastalığa umut oluyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2019 Güncelleme 07 Şubat 2019, 07:59
Romatizmaya sarı mucize! Zerdeçal romatizmaya iyi geliyor...

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir hayatın sırrı, sebze ve meyve yemekte saklıydı. Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz, mutfaktaki her besinin sağlığa bir katkısı olduğunu açıkladı. Sağlık sırlarını sadece TAKVİM okuyucuları için anlattı.



KURU FASULYE AKCİĞER DOSTU: Tıpkı lahana gibi gaz yaptığı için önyargılı yaklaşılan kuru fasulyenin, kanserden kalp hastalığına kadar pek çok rahatsızlığı önlediği bilinir. Günde yarım kase kuru fasulye yiyenlerin kalp krizi geçirme riski yüzde 40 daha düşüktür. Haftada iki kez fasulye tüketen kadınlarda meme kanseri daha az görülür. Bu besin özellikle akciğer, yumurtalık ve meme kanserinin koruyucusudur.



BROKOLİ HAYAT KURTARIR: Kimilerinin ön yargılı yaklaştığı lezzetlerdendir brokoli. Ancak faydalarını okuduğunuzda, daha çok yemek isteyeceğiniz kesin! Araştırmalar, bize kanserden korunmak için sebze ağırlı beslenmek gerektiğini gösterdi. Özellikle içerdiği besinler ile brokoli, meme kanserinde tümörlerin küçülmesini sağlar. Kızarmış kırmızı et gibi besinlerin kolon kanserine neden olduğu bilinir. Lifli yapısı sayesinde brokoli ise bağırsak dostudur. Zengin K vitamini sayesinde, kemiklerin de güçlenmesini sağlar. Mide ülseri şikayetlerini azaltır. Brokolinin çiğ yenmesi daha faydalıdır. Sevmeyenler haylanmışını da tüketebilir. Aileler, çocuklarına brokoli yemeleri konusunda daha ısrarcı olsun. Sonuçta brokoli ilaçlardan daha lezzetlidir.



HİNDİSTAN'DAN GELEN ŞİFA: Zerdeçal ya da Hint safranı denen rengi ile gönülleri fetheden köri, birçok yemeğe lezzet katıyor. Kanı temizlediği bilinen zerdeçal, mide rahatsızlıklarını iyileştirir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Arizona Üniversitesi'ndeki araştırmaya göre zerdeçal, romatizma gibi eklem iltihaplanmalarına karşı korur. Zerdeçalı bolca tüketen Hintlilerde kalp ve kanser gibi hastalıklara daha az rastlanır. Beyin hücrelerini güçlendirerek Alzheimer'a karşı koruma sağlar. Sebze yemeklerinize zerdeçal ekleyin. Acı biber de zerdeçalın faydasını bin kat artırır.

GÜNDE BİR TANE SAĞLIK - PROF. DR. JOE SCHWARCZ

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: ÇİKOLATA MUTLU EDER