Türkiye lösemi hastası Öykü için iyilikte yarışıyor!

Lösemi hastası Öykü’nün yaşaması ilik nakline bağlı. Gazetemize mektup yağdıran kader mahkumları ve vatandaşlar ilik sırasına girdi. 3.5 yaşındaki Öykü’yü kurtarmak için, başta Almanya olmak üzere gurbetçilerimiz de kan örneği vermek için birbirleriyle yarıştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2019 Güncelleme 03 Şubat 2019, 08:09
Türkiye lösemi hastası Öykü için iyilikte yarışıyor!

İÇİNDEKİLER

Türkiye, lösemi hastası 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için tek yürek oldu... İzmir'de yaşayan küçük kızın iyileşmesi için ilik nakli gerekli. Hem de Mart ayının ilk günlerinde bu nakilin gerçekleşmesi gerekiyor. Önce kader mahkumları harekete geçti. "Öykü'nün iyileşmesi için donör olmak istiyoruz" diyerek gazetemize Türkiye'nin her yerindeki cezaevlerinden mektup yağdı.



(ALMANYA)

Öykü'nün kurtulması için herkes elinden geleni yapıyorken, Adalet Bakanlığı da gerekli çalışmanın başladığını müjdeledi. Anne Eylem Yazıcı da Öykü için yapılan bağışların birçok hayat kurtardığını belirterek, "Bağışlardan biri, 1,5 aylık bir bebeğe uydu. İzmir'de birisi bu sayede lösemi olduğunu öğrendi. Herkes bağış yapsın. Öykü için sıraya girenlere minnettarız" dedi. Ardından Almanya'daki gurbetçilerimiz kan örneği vermeye başladı. Türkiye'nin 81 ilinden sonra Almanya da Öykü için bir aradaydı. Şimdi illerimizin küçük ilçelerinde de Öykü'yü kurtarmak için herkes kan bankalarına koşuyor.



(BİLECİK)

Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konduktan sonra iyileşme umudu için ilik nakli gereken Öykü için 10Riders Balıkesir Motosiklet Spor Kulübü Derneği üyeleri kök hücre bağışında bulundu.



(BALIKESİR)