Tüm hastalıkların kaynağı, tükettiğimiz besinlerde gizli. Klinik Beslenme Uzmanı Dr. Michael Greger da, yaptığı araştırmalar ile beslenme ve hastalıklar arasındaki bağlantıyı gözler önüne serdi. Bitkisel beslenerek tüm hastalıkların önlenebileceğini söyleyen Dr. Greger, şu bilgileri verdi:
Alzheimer'dan sonra en çok görülen nörolojik hastalık Parkinson'dur. Yaşamı tehdit eden bu hastalık; hızı, kaliteyi ve hareket rahatlığını kısıtlayan bir bozukluktur. Belirtileri arasında el titremesi, kol-bacak sertliği, denge bozukluğu ve yürüme güçlüğü bulunur. Aynı zamanda ruh hali, düşünme ve uykuyu da etkileyebilir. Parkinson, tedavisi olan iyileştirilebilir bir hastalık değildir.
Parkinson beynin hareketi kontrol eden bir bölgesindeki özel işlevli sinir hücrelerinin birer birer ölümünden kaynaklanır. Parkinson'a ve beyin hastalıklarına vücudumuza dışardan giren zararlı toksinler neden olur. Vücuda yerleşen bu toksinler, anneden çocuğa süt yoluyla bile geçer. Kadınların neredeyse tamamında, bu zararlı toksinler bulunur. Erkeklerde de bu oran oldukça yüksektir.
SİGARA İÇMEYİN
Yapılan araştırmalar, günlük alışkanlıkların da Parkinson'a yakalanmadaki payını gözler önüne serer. Sigara içenlerde Parkinson riski daha fazladır. İçerdiği cıva nedeniyle aşı tartışmaları sürüyor. Aileler 'zararlı' olduğu için yeni doğmuş çocuklarına aşı yaptırmıyor. Ancak Omega-3 içerdiği için 'faydalı' kabul edilen balık, daha çok cıva içeriyor! Vücutta Parkinson'a neden olan kimyasalların atılması için bitkisel ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Et ağırlıklı beslenmek ise vücuda ağır metal girişimine neden olarak Parkinson'a yakalanma riskini artırıyor.