Parkinson hastalığından korunmak için süt yerine kahve için! İşte Parkinson'dan korunmanın yolları...

Hayatı tehdit eden Parkinson, ellerde titreme ve yürüme bozukluğu ile belirti veriyor. Dr. Michael Greger, bu hastalıktan korunmak için süt yerine kahve içilmesini öneriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2019 Güncelleme 01 Şubat 2019, 08:01
Parkinson hastalığından korunmak için süt yerine kahve için! İşte Parkinson’dan korunmanın yolları...

İÇİNDEKİLER



Tüm
hastalıkların kaynağı, tükettiğimiz besinlerde gizli. Klinik Beslenme Uzmanı Dr. Michael Greger da, yaptığı araştırmalar ile beslenme ve hastalıklar arasındaki bağlantıyı gözler önüne serdi. Bitkisel beslenerek tüm hastalıkların önlenebileceğini söyleyen Dr. Greger, şu bilgileri verdi:

Alzheimer'dan sonra en çok görülen nörolojik hastalık Parkinson'dur. Yaşamı tehdit eden bu hastalık; hızı, kaliteyi ve hareket rahatlığını kısıtlayan bir bozukluktur. Belirtileri arasında el titremesi, kol-bacak sertliği, denge bozukluğu ve yürüme güçlüğü bulunur. Aynı zamanda ruh hali, düşünme ve uykuyu da etkileyebilir. Parkinson, tedavisi olan iyileştirilebilir bir hastalık değildir.



Parkinson beynin hareketi kontrol eden bir bölgesindeki özel işlevli sinir hücrelerinin birer birer ölümünden kaynaklanır. Parkinson'a ve beyin hastalıklarına vücudumuza dışardan giren zararlı toksinler neden olur. Vücuda yerleşen bu toksinler, anneden çocuğa süt yoluyla bile geçer. Kadınların neredeyse tamamında, bu zararlı toksinler bulunur. Erkeklerde de bu oran oldukça yüksektir.



SİGARA İÇMEYİN
Yapılan araştırmalar, günlük alışkanlıkların da Parkinson'a yakalanmadaki payını gözler önüne serer. Sigara içenlerde Parkinson riski daha fazladır. İçerdiği cıva nedeniyle aşı tartışmaları sürüyor. Aileler 'zararlı' olduğu için yeni doğmuş çocuklarına aşı yaptırmıyor. Ancak Omega-3 içerdiği için 'faydalı' kabul edilen balık, daha çok cıva içeriyor! Vücutta Parkinson'a neden olan kimyasalların atılması için bitkisel ağırlıklı beslenmek gerekiyor. Et ağırlıklı beslenmek ise vücuda ağır metal girişimine neden olarak Parkinson'a yakalanma riskini artırıyor.



RİSKİ ARTIRIR
Süt, hemen her mutfakta bulunan yaşamsal bir gıdadır. Ancak masum değildir! Araştırmalar bize Parkinson ve süt arasındaki bağlantıyı gösterir. Buna göre süt ürünlerinin olmadığı bitkisel temelli diyetlerle beslenenlerin, Parkinson hastalığına yakalanma riski daha düşüktür. Her gün bir bardak süt içmek ise Parkinson riskini yüzde 17 artırır. Süt, içerdiği galaktozun beyin hücrelerine zarar vermesiyle Parkinson'a neden olur. Yine bunun yanında Alzheimer ve inmeye de davetiye çıkarır.



KABIZLIĞI CİDDİYE ALIN
Parkinson hastalığı, bağırsak hareketlerini de olumsuz etkiler. Kabızlığa neden olur. Hatta kabızlık, Parkinson'un ilk belirtilerinden biridir. Yine dışarıdan vücuda giren kimyasal madde olan pestitler, vücudun genel işleyişini bozar. DNA hasarlarına neden olarak beyindeki belirli proteinlerin zarar görmesine neden olur.



ÇAYIN GÜCÜ
Sohbetleri tatlandıran kahve, Parkinson üzerinde de ilaç etkisine sahiptir. Düzenli tüketimi riski üçte bir oranında düşürür. Çay da Parkinson'da koruyucu etkiye sahiptir. Kısacası milyarlar harcanan ilaçların yerine bir fincan kahve veya çay, Parkinson'un umududur.



ÇİLEK MUCİZESİ
Antioksidan deposu üzümsü meyveler, hastalıklardan korunmada da etkilidir. Buna Parkinson da dahil! Kimyasalların zararlı etkilerini azaltan çilek ve yaban merisini gibi üzümsü meyveler, hayat kurtarır. Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre üzümsü meyvelerin düzenli tüketimi Parkinson'a yakalanma riskini azaltır.


HASTALIK BOĞAZDAN GELİR - DR. MICHAEL GREGER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL


YARIN: KALBİNİN SESİNİ DİNLE!