Vücuda giren mikroplar enfeksiyonların ana sebebi! Pancar-brokoli mikropların çaresi

Vücuda giren mikroplar, enfeksiyonların ana sebebini oluşturuyor. Dr. Michael Greger, sarımsak, kırmızı soğan ve elma yiyerek bağışıklığın güçleneceğini söylüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2019 Güncelleme 31 Ocak 2019, 08:00
Vücuda giren mikroplar enfeksiyonların ana sebebi! Pancar-brokoli mikropların çaresi

İÇİNDEKİLER



Klinik
Beslenme Uzmanı Dr. Michael Greger, hastalıkların kaynağını araştırdı. Buna göre sadece sebze, meyve, baklagil ve tahıl ağırlıklı beslenerek tüm hastalıkların önlenebileceğini açıkladı. Kalp hastası babaannesini iyileştiren doktordan ilham alan Dr. Greger, vücuda giren mikropların neden olduğu enfeksiyonlardan korunmanın sırrını TAKVİM okuyucuları için anlattı...



Aldığımız her nefeste binlerce bakteriyi vücudumuza çekiyoruz. Yediğimiz her ısırıkla da milyonlarcasını mideye indiriyoruz. Bu minik mikropların çoğu zararsızdır. Ancak bazıları, 'enfeksiyonlara' neden olarak bizi hasta eder. Hatta can kayıplarına bile neden olur. Örneğin hafife alınan bir grip virüsü bile bir yılda binlerce insanın ölümüne neden olmaktadır. Vücudun bağışıklık sistemi, onu hastalıklara karşı koruyan adeta bir kalkandır. Bu sistemin güçlü olması, hastalıklarla mücadelede etkin rol oynamaktadır. Yaşlandıkça vücudun bağışıklık sisteminin zayıgfladığı söylenir. Ancak araştırmalar bunun önlenebileceğini söylüyor. Çünkü yetersiz beslenen yaşlıların bağışıklığının daha zayıf olduğu görülür. Bilimsel araştırmalara göre daha fazla sebze meyve tüketen yaşlıların bağışıklığın yüzde 82 daha koruyucudur.



TURŞU SAVAŞ AÇAR
Enfeksiyonların en çok neden olduğu hastalıkların başında grip gelir. Sezaryenle dünyaya gelenler alerjik burun akıntısı astım ve grip gibi hastalıklara karşı daha dayanıksızdır. Normal doğum ile dünyaya gelenlerin ise bağışıklıkları daha güçlüdür. Grip ve soğuk algınlığını antibiyotik ile tedavi etmek, bağırsaklara ve bağışıklık sistemine zarar verir. Bunun için gribi, probiyotik besinlerle önlemek gerekir. Örneğin lahana turşusu, güçlü probiyotik içeriği ile gribin doğal ilacıdır.


YABAN MERSİNİNİN GÜCÜ
Antioksidan deposu kırmızı besinler de şifalı içerikleri ile karşımıza çıkar. Özellikle zararlı hücreleri öldüren yaban mersini, kanserin güçlü bir savaşçısıdır. Kakule baharatı da hastalıklara karşı vücuda kalkan olur.


SPOR YAPIN
Grip, nezle ve enfeksiyonlardan korunmanın en kolay ve en ucuz yolu, egzersizdir. Yetişkinlerde yalnızca altı dakikalık bir egzersiz bile bağışıklık hücrelerini yüzde 50 oranında destekler. Düzenli fiziksel aktivite bağışıklık fonksiyonunu geliştirip solunum enfeksiyonu riskini azaltırken, yorgunluğu da engeller.


BROKOLİ YA DA SOĞAN
Vücuda giren enfeksiyonlarla mücadele eden bağışıklık sistemi, güçlü olmak için sebze ve meyvelere ihtiyaç duyar. Brokoli, karnabahar, beyaz lahana ve Brüksel lahanası, bağışıklığın en çok sevdiği besinler arasında yer alır.


Yine günde üç elma veya bir kırmızı soğan tüketmek vücudu enfeksiyonlara karşı korur.


KIVIRCIKLA KORUNUN
Her mutfakta bulunan yeşil yapraklı sebze kıvırcık, hastalıklarla mücadelede oldukça etkilidir. Bağışıklığı güçlendiren bu kıvırcık, enfeksiyonların vücudu hasta etmesini önler. Hatta araştırmalara göre lahananın pişmiş şekilde tüketilmesi de bağışıklığı destekler. Hastalıklara karşı koruma sağlar.


TAVUK HASTA EDER
Mesane enfeksiyonları kadın erkek herkesin yaşam kalitesini düşürüyor. Peki ne oluyor da bu enfeksiyonlar bu kadar çabuk yayılıyor? McGill Üniversitesi'ndeki araştırmaya göre idrar yolu enfeksiyonlarının nedeni her mutfağa giren tavuk! Bunun sebebi büyük fabrikalarda yetiştirilen ve beslenen tavukların, bulundukları ortamda kaptıkları e.coli bakterisinin insanlara da geçmesi!



HASTALIK BOĞAZDAN GELİR - DR. MICHAEL GREGER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: PARKİNSONA YENİLME!