Yakı otu prostatı çözer | Maria Treben’in şifalı reçeteleri yalnızca TAKVİM’de...

Erkeklerin korkulu rüyası prostatın çözümü, doğadaydı. Maria Treben, böbrek hastalıklarını iyileştiren yakı otunun, prostat şikayetlerini azalttığını anlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ocak 2019 Güncelleme 08 Ocak 2019, 07:59
Yakı otu prostatı çözer | Maria Treben’in şifalı reçeteleri yalnızca TAKVİM’de...

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı bir hayat isteyenler, şifayı doğada yakaladı. Tüm hastalıkların tedavisi, sofralardan eksik olmayan bitkilerde saklıydı. Çek yazar ve şifacı Maria Treben, hastalıkların bitkisel reçetelerden gelen tedavi yöntemlerini anlattı. Bitkilerden elde edilen çay, banyo ve kremler ile dermansız hastalıkları bile iyileştirmeyi başardı. Reçetelerinde bahsettiği otların mutlaka doktor kontrolünde tüketilmesi gerektiğini vurguladı. TAKVİM, o reçeteleri okuyucuları için açıkladı...

YAKI OTU BÖBREK DOSTU
Yakı otunun sapı, yaprak ve çiçekleri ile beraber toplanmalı. Yalnızca bitkiyi orta yerinden koparıp almak lazım ki kalan kısmından yine yaprak ve çiçek alabilsin. Toplanan ot, taze iken kesilerek çay haline getirilir. Yakı otu çayı en ağır hallerde bile biri sabah aç karnına ikincisi ise akşam olmak üzere günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. Bu ot böbrek ve mesane hastalıklarına iyi gelmektedir.
Hastalığı bıçak gibi keser. Prostat şikayetlerini azaltır. Erkeklerin idrar yapamama sıkıntılarını bitirir. Mesane kanserini tedavi eder. Prostat hastalığı olanlar, yakı otu sayesinde ameliyata gerek kalmadan eski sağlıklarına kavuşabilirler. Ameliyat olanlardaki yanma ve diğer şikayetler için çok faydalıdır. Ancak doktora danışmayı hiç ihmal etmemelisiniz.

ÇAY: Bir tatlı kaşığı dolusu ot, 1 su bardağı su ile haşlanır. Bir veya iki dakika demlenir. Biri sabah aç karnına, diğeri akşam yemekten yarım saat önce olmak üzere günde sadece 2 fincan içilir.
YOĞURT OTU PANKREASI KORUR
En çok şifa taze bitkilerde bulunur. Yoğurt otu çayı böbrek, dalak, pankreas ve karaciğeri toksik atıklardan temizler. Lenf bezi hastalıkları çekenler bu çayı her gün içmelidir. Kansızlık, ödem ve böğürlerdeki sancıya faydalıdır. Deri hastalıklarına ilaç gibi gelir. Ses telleri hastalıklarında çayı ile gargara yapmak gerekir. Rahim şikayetleri olan kadınları rahatlatır. Böbrek hastalıklarını tedavi eder.
ÇAY: 1 su bardağı kaynar suya bir dolu tatlı kaşığı eklenir, haşlanır ve kısa süre demlenir.
TAZE SU: Taze otu yıkayıp, ıslakken sıkacaktan geçirerek suyunu alın.
KREM: Yeterli miktarda taze yoğurt otu suyu, tereyağı ile karıştırarak kreme benzeyen bir kıvamda hazırlanıp buzdolabında bekletilir.
YONCA EGZAMAYI BİTİRİR
Taze olarak kullanılması gereken yonca, ağır olmayan karaciğer ve sindirim sistemi hastalıklarına yardımcı olur. Mide ekşimesini önler. Sarılık, böbrek iltihabı, egzama ve kurtlar için sıcak olarak tüketilmelidir. Başlangıç halindeki mide kanseri, ülser ve şişkinliğe iyi gelir.
Parkinson hastalığında taze su, saat başı üç ile beş damla civanperçemi içerisinde damlatılarak içilir, dışarıdan ise sırt kemiğine ovularak sürülür. Mide kanseri, ülserler, şişkinlikler ve Parkinson için bu dozların dışına çıkmamak gerekir.

ÇAY: Bir tatlı kaşlığı taze yonca yaprağı, 1 su bardağı suda haşlanır. Kısa süre demlenir ve süzülür.
TAZE SU: Yaprakları yıkanır ıslakken sıkılır.
SINIR OTU ÖKSÜRÜĞÜ KESER
Birçok tıbbi bitkiler arasında en yaygın olan ve eski çağlarda da kullanılan, 'yoncaların kralı' olarak adlandırılan sinir otu, tüm nefes yolu organları hastalıklarını tedavi eder. Boğmaca, akciğer astımı ve tüberküloz ile şiddetli balgamlı öksürükte kullanılır. Kökü yaprağı ve çiçekleri ile de faydalı olan bu ot; kan, akciğer ve mide temizlemede birincidir. Zayıf akciğerler ile böbrekleri olan, kanı az ve kötü olan sarı benizli zayıf öksürüklü insanların hepsine yarar.
İyi bakıldığı halde zayıf kalan çocuklarda da çok faydalıdır. Eski şifa kitaplarında günde 8 gram sinir otu tohumu yenir ve beraberinde çayı da içilirse böbrek ve safra taşları oluşumuna karşı iyi geldiği yazar. Taze yaprakları iki elinizle ufalayıp ufalarsanız ve biraz tuz ilave ederek boynunuzun etrafına yapıştırılırsa guatra karşı çok faydalıdır.
ÇAY: Bir dolu tatlı kaşığı sinir otunu, 1 su bardağı su ile haşlayın ve bir dakika demleyin.
KARIŞIK ÇAY: Bir dolu tatlı kaşığı kekik ve sinir otu karıştırılır. 1 su bardağı kaynar suda haşlanır ve bir dakika demlenir.
ŞURUP: 2 avuç dolusu yaprağı yıkayın. Kıyma makinesinden geçirin. Üzerine biraz su, 300 gr. esmer şeker ve 250 gr. bal ilave edin. Hafifçe karıştırarak kısık ateş üstünde kaynatın. Koyuca bir şerbet meydana gelsin. Şerbeti sıcakken şişeye doldurarak ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.



YARIN: BÜYÜK FARFARA

OTLARIN ŞİFRESİ 6 / SİNEM UYSAL