Romatizmaya ısırgan otu | Şifacı Maria Treben reçeteleri Takvim'de

Kitaplarıyla dünyayı kasıp kavuran şifacı Maria Treben, hastalıkların doğadan gelen şifasını açıkladı. Ağız kokusu için adaçayı, bronşit için kırk kilit otu, romatizma ağrıları için de ütüyle ısıtılmış lahana yaprağının iyi geldiğini anlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Aralık 2018 Güncelleme 27 Aralık 2018, 04:38
Romatizmaya ısırgan otu | Şifacı Maria Treben reçeteleri Takvim’de

İÇİNDEKİLER




Sağlıklı
bir hayat isteyenler, şifayı doğada buluyor. TAKVİM, okuyucuları için harika bir yazı dizisiyle geliyor! Kitapları, dünya çapında 8 milyondan fazla satan Çek yazar ve şifacı Maria Treben, hastalıkların bitkilerden gelen çaresini açıklıyor. Ağız kokusundan MS'e, şeker hastalığından rahim kanserine kadar A'dan Z'ye hastalıkların şifasının doğadan geldiğini vurguluyor. Treben, önerdiği bitkisel ilaçların mutlaka doktor kontrolünde ve doktor önerisinde tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Hastalıklar için geliştirdiği doğal reçeteleri şöyle sıralıyor...


AĞIZ KOKUSU
İnsanın sosyal yaşamını olumsuz etkileyen bu sorunun kaynağının öncelikle doktor tarafından belirlenmesi gerekir. Ağız kokusu, çürük diş, bademcik iltihabı ve sinüzit gibi rahatsızlıklardan kaynaklanabilir. Bademciklerden oluşan koku için adaçayı etkili olur. Buruna bir miktar adaçayı çekilmesi, sinüzit problemini ortadan kaldırır. Diş çürüklerinden kaynaklanan ağız kokusu için ılık suya damlatılan 30-40 damlalık mür ağacı hülasası karışımının gargara yapılması faydalıdır.


AKCİĞER

Nefes darlığı, bronşit ve astım sorunları, yediden yetmişe herkeste sık görülür. Bronşları açmak için sabah bir fincan kurtayağı çayı için. Akşama doğru ise kırk kilit buhar kompleksi yapılabilir. Bunun için bir avuç dolusu kırk kilit bir süzgece konur, sıcak suyun üzerine asılır. Otlar yumuşayınca bir bez içerisine alınır. Karaciğerin üzerine konulur. Böylece nefes darlığı engellenmiş olur.


APANDİSİT
Çoğu kez ameliyatla sonlanan bu rahatsızlığa böğürtlen yaprağı çayı faydalı olur. Bir bardak içilen bu çay, apandisit şikayetlerini ortadan kaldırır.


ARTRİT
İltihaplı romatizma türü olan artrit, dayanılmaz ağrısı ile hayatı kabusa çevirir. Sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden yarım saat önce, yarım saat dinlenmiş birer çay fincanı kırk kilit çayı içilmesi ağrıları hafifletir. Bütün gün içilen dört çay fincanı ısırgan otu çayı, romatizma ağrısını keser. Lahana yaprağını kızgın ütüyle ütüleyip, ardından ağrıyan yerlere koyup bekletmek de sancıları azaltır. Ayda bir kez yapılan kırk kilit otu banyosu da ağrıları hafifletir. Bunun için, 100 gr. kırk kilit otunu geceden soğuk suya bırakın. Ertesi günü ısıtın. 20 dakika banyo yapın.



ADET KANAMALARI
Bazı kadınlar, şiddetli adet kanamaları yaşar. Bunun için sabahları aç karına şu çaydan içilmelidir: 25 gr. dağ tütünü çiçekleri, 50 gr. kedi otu kökü, 25 gr. İzlanda yosunu, 25 gr. melis, 25 gr. civanperçemi, 25 gr. adaçayı karışımı... Her bir su bardağına bir dolu tatlı kaşığı hesap edilir. Kaynatılır. 3 dakika demlenir. Kanamalar normal hale gelinceye kadar çaya devam edilir. Bu karışım, menopoz dönemindeki şikayetleri de azaltır.


1907 doğumlu Maria Treben, hazırladığı bitkisel karışımlarla dünya çapında ün kazandı. Ve yıllar boyunca binlerce hastanın şikayetlerine doğal bitkilerle şifa oldu.

YARIN: BÖBREK TAŞINA MENEKŞE

DOĞAL SAĞLIK REÇETESİ - 1 / SİNEM UYSAL