Bal kabağı-nar gribi kovar

Grip bu yıl yataklara düşürüyor! Sağlıklı bir kış geçirmenin doğru yolu turp, nar ve bal kabağı gibi besinleri tüketmekten geçiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Aralık 2018 Güncelleme 09 Aralık 2018, 07:59
Bal kabağı-nar gribi kovar

İÇİNDEKİLER

Havaların soğumasıyla birlikte, kış hastalıkları bir bir kapıyı çalıyor. Bu kışı sağlıklı geçirmenin yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Memorial Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, kış mevsiminde bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerileri hakkında bilgi veriyor... Bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol bol sebze meyve tüketmek gerekiyor. Yeşil, sarı, turuncu, kırmızı ve mor sebze ve meyveler, ıspanak, brokoli, pazı, roka, biber, turp, şalgam, pancar, kereviz, havuç, limon, kuşburnu, kivi, portakal, mandalina gibi besinler vitamin ve mineral içerikleri ile hastalıklardan koruyor.

İLAÇ GİBİ BESİNLER
UZMANLAR, bağışıklığı güçlendiren 'şifa deposu' besinleri şöyle sıralıyor:

CEVİZ: Kolesterol seviyesini düşürür. Kanserden korur. Bağışıklığı güçlendirir.
KARNABAHAR: İçerdiği C vitamini ile hastalıklara savaş açar.
PIRASA: Soğuk algınlığı, öksürük, grip, nezle, bronşit ve balgam gibi rahatsızlıkları önler.
LAHANA: C vitamini deposu lahana, bağışıklığı güçlendirir.
MÜRDÜM ERİĞİ: Vücudun ihtiyacı olan C vitaminini karşılar.
NAR: Günlük C vitamininin yüzde 25'ten fazlasını karşılar. Mevsimsel hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
TURP: Bağışıklığı güçlendirir.
BAL KABAĞI: Soğuk havalarda çorbası hem iç ısıtır hem de sağlık verir.

KEFİR İÇİN...
Kış aylarında hastalıklardan korunmada bağışıklığı güçlendiren besinleri tercih etmek gerekiyor. Haftada 2-3 kez kuru baklagiller ve balık tüketimi öneriliyor. Her gün düzenli yoğurt ve kefir tüketmek, bağışıklığı güçlendiriyor. Fındık ve cevizin yanında günde 2 litre su içilmesi öneriliyor.