Yavuz Dizdar meslektaşlarını topa tuttu

Dr. Yavuz Dizdar, “Hasta olmayın hasta olursanız da tıbba çok fazla güvenmeyin” diye konuştu. Meslektaşlarını topa tuttu: Doktorlar aşırı derecede paraya meftun olmuşlar. Gelişen teknoloji, tıp değil. Yeni birkaç ilaç, ultrason, MR ve PET ile kendilerine farklı bir pazar arıyorlar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Kasım 2018 Güncelleme 30 Kasım 2018, 07:59
Yavuz Dizdar meslektaşlarını topa tuttu

İÇİNDEKİLER



Onkolog
Yavuz Dizdar, "Vicdan Hayat Kurtarır" adlı bir kitap yazdı. Meslektaşlarını eleştirip vatandaşları uyardı. İşte Dizdar'ın açıklamaları:
Hasta olmayın ama hasta olursanız da tıbba çok fazla güvenmeyin. Doktorlar aşırı derecede paraya meftun olmuşlar, bağlanmışlar. Doktor saat 11 veya 12'de işten çıkarak hatta bazen hiç gelmeksizin piyasada olmak istiyor.


1900'lü yılların başında İstanbul'a gelen yabancı bir doktor Beyoğlu'nda muayene açtığında haftada 1 gün ücretsiz hasta bakıyordu. Ben burada kendi meslektaşlarıma haftada 1 gün hastaya ücretsiz bakmayı kabul ettiremedim. Ameliyat değil, alt tarafı muayeneden bahsediyoruz.


Gelişen teknoloji, tıp değil. Bunu hasta ve hasta adayları çok iyi bilsin. Yeni birkaç ilaç ama bol miktarda görüntüleme, Ultrason, MR, PET gelişmiş ve kendilerine pazar arıyorlar. Dolayısıyla hastalar tıp için artık pazar özelliği taşıyor.


Ekran bağımlılığı hızla artıyor. Böyle devam ettiği sürece otizmli insan sayısı toplum içinde yükselecek. Aslında 2050'de 2 kişiden biri otistik hale gelirse o toplum teorik olarak tükenir, bitmiş demektir.


​HAFTADA 1 GÜN ÜCRETSİZ BAKSINLAR
Yavuz Dizdar, doktorların hastalarını müşteri gibi görmelerini eleştirdi. Doktorların haftada 1 gün hastaları ücretsiz muayene etmeleri gerektiğini söyledi.