Hadi ipucu: Dizi ve maç izlerken bağımlılık yapan kuruyemiş nedir? | 29 Kasım Hadi ipucu

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Bu akşam saat 20:30'da yapılacak olan Hadi yarışmasında ipucu olarak "Dizi ve maç izlerken bağımlılık yapan kuruyemiş nedir?" sorusu soruldu. Peki dizi ve maç izlerken bağımlılık yapan kuruyemiş nedir? İşte 29 Kasım Hadi İpucu sorusunun cevabı...

Giriş Tarihi 29 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 29 Kasım 2018, 19:59
Hadi ipucu: Dizi ve maç izlerken bağımlılık yapan kuruyemiş nedir? | 29 Kasım Hadi ipucu

İÇİNDEKİLER

Hadi ipucu sorusu yayınlandı. Bu akşam saat 20:30'da yapılacak olan Hadi yarışmasında ipucu olarak "Dizi ve maç izlerken bağımlılık yapan kuruyemiş nedir?" sorusu soruldu. Hadi yarışması her gün saat 20.30'da, hafta içi ise 12.30 ve 20.30 olmak üzere iki defa düzenleniyor. Hadi yarışmasında sorulan12 soruya da doğru cevap veren katılımcılar büyük ödülü aralarında paylaşıyor. İşte 29 Kasım Hadi ipucu "Dizi ve maç izlerken bağımlılık yapan kuruyemiş nedir?" sorusunun cevabı...

29 KASIM HADİ İPUCU SORUSU: Dizi ve maç izlerken bağımlılık yapan kuruyemiş nedir?

CEVABI : Çekirdek

Ayçiçeğinin çerezlik olarak kullanımı gerek ülkemizde, gerekse dünyanın değişik ülkelerinde oldukça yaygındır. Ayçiçeğinin bileşiminde bedende yağların ekşimesini önleyen E vitamini vardır. Bütün gün yüzünü güneşe veren bu çiçeğin tohumlarında ayrıca pek az bitkide rastlanan D vitamini de bulunur. Bilindiği gibi D vitamini bedenin kalsiyumu ve fosforu daha iyi kullanmasını sağlar.

Ayçiçeği A, K ve B vitaminlerinden yana da üstündür. İçinde kansızlığı önleyen ve besinlerde ender bulunan folik asit, nikotinik asit ve pantotenik asit bile vardır.

AYÇİÇEĞİNİN FAYDALARI
İçerdiği fosfor ve çinko kemik ve dişlerin oluşumu için gereklidir. Ayrıca fosfor, kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcıdır.

İçerdiği çinko ise yaraların iyileşmesi, aknenin önlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, tekrarlayan enfeksiyonların ortadan kalkması, tat ve koku duyarlılığının güçlenmesi, sperm hareketlerinin artması açısından önem taşır.

İçerdiği B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yarar, kan şekeri düşüklüğüne faydalıdır.

Ayçiçek yağındaki E vitamini kalp, damarlar, beyin ve sinir fonksiyonlarını düzenler, yaraların iyileşmesine yararlı olur, prostat kanserine karşı korur, cilt yaşlılığını geciktirir.