Son dakika: Meteoroloji bu bölgeleri uyardı! Kar ne zaman yağacak? İşte 18 Kasım 2018 hava durumu

Hava durumu hakkındaki yeni gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle soğuyan hava sonrası ülke genelinde kış şartları yavaş yavaş hissediliyor. Yurdun bazı bölgelerinde kar yağışı da etkisini gösterdi. Sıcaklıkların hızla düştüğü bu günlerde vatandaşlar kar yağışının ne zaman olacağını merak ediyor. Haftanın son tatil günü insanlar bugün hava nasıl olacak? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Kar yağacak mı? gibi sorulara cevap arıyor. İşte Meteoroloji'nin hava durumuna ilişkin son dakika tahminleri...

Giriş Tarihi 18 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2018, 09:02
Son dakika: Meteoroloji bu bölgeleri uyardı! Kar ne zaman yağacak? İşte 18 Kasım 2018 hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu ile ilgili üst üste son dakika açıklamaları geliyor. Özellikle haftalık tatilin son gününü dışarıda geçirmek isteyen vatandaşlar hava durumu ile ilgili son tahminleri yakından takip ediyor. İstanbul başta olmak üzere Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından birçok ilde yaşayan vatandaşlar uyarıldı. Gözünü kasvetli ve yağışlı bir havaya açan İstanbullular, ilerleyen saatlerde havanın nasıl olacağını merak ediyor. Vatandaşlar özellikle bugün hava nasıl olacak? kar ne zaman yağacak? İstanbul'a kar yağacak mı? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte hava durumu tahminleri...​

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK? KAR YAĞACAK MI?
İstanbul ve Ankara başta olmak üzere il il hava durumu tahminlerini sizler için hazırladık. İşte 18 Kasım Pazar meteoroloji'den gelen hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalar doğrultusunda, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara ve Ege ile Burdur, Antalya, Eskişehir, Nevşehir, Kayseri, Bolu ve Düzce çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genel olarak yağmur ve sağanak olması beklenen yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroji'den Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer çok kuvvetli olması muhtemel olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı geldi. Sakarya hariç Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde yarın yağmur ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Peki İstanbul ve Ankara başta olmak üzere il il hava durumu nasıl olacak? İşte yanıtı...

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI? İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji'den yapılan tahminler doğrultusunda İstanbul'da bugün hava, parçalı ve çok bulutlu bir şekilde olacak. Aralıklı yağmurun etkisi altına olacak bugün, sağanak yağışta bekleniyor. Hava sıcaklıklarının ise 15 derece civarında olması bekleniyor.

ANKARA'DA KAR YAĞACAK MI?
Ankara'da bugün hava sıcaklıkları 9 derece gösterirken, Parçalı ve çok zaman bulutlu bir hava hakim olacak. Şehrin Kuzeybatı kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur görülebilir.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU TAHMİNLERİ!


Marmara
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Ege
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (Afyonkarahisar hariç) yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Pazar) öğle saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney kıyılarında güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz
Parçalı ve çok bulutlu, Burdur ve Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İç Anadolu
Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir çevreleri ile sabah saatlerinde Nevşehir ve Kayseri çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz
Batı ve Orta Karadeniz'de parçalı bulutlu bir hava hakimken, özellikle Rize ve Artvin çevresinde öğleden sonra sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu
Yurdun doğu kesimlerinde öğle saatlerine kadar hava açık olacak. Akşam saatlerine doğru güneşin etkisini kaybetmesi ile birlikte soğuk hava etkili olacak. Don ve kar yağışına karşı uyarı yapıldı.



Güneydoğu Anadolu
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Şanlıurfa ve çevresinde hava sıcaklığının bugün mevsim normallerinin üzerinde olması bekleniyor.