25 Ekim Dünya Makarna Günü nedir? Dünya Makarna Günü nasıl ortaya çıktı?

25 Ekim'in Dünya Makarna Günü olarak kutlandığını biliyor muydunuz? Evlerimizin kurtarıcısı olan makarnayı doya doya tüketebileceğini Dünya Makarna Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Peki Dünya Makarna günü nedir? Dünya Makarna Günü nasıl ortaya çıktı? Görüp görebileceğiniz en lezzetli günlerden biri olan 25 Ekim Dünya Makarna Günü'nü daha yakından tanımaya var mısınız?

Giriş Tarihi 25 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 02 Kasım 2018, 15:46
25 Ekim Dünya Makarna Günü nedir? Dünya Makarna Günü nasıl ortaya çıktı?

İÇİNDEKİLER

Kabul edelim ki kendisi en çok sevilen, zor durumların kurtarıcısı, her şeyin yanına yakışan bir yemek makarna. Hal böyle olunca makarnayı onurlandırmak adına 25 Ekim Dünya Makarna Günü, tabi ki makarna dolu çeşitli etkinlikle kutlanıyor. Peki ama Dünya Makarna Günü nedir? Nereden çıktı? Ayrıca haber de sizi şahane bir makarna sosu tarifi bekliyor.

DÜNYA MAKARNA GÜNÜ NEDİR?

Dünya Makarna Günü, ilginç bir şekilde Türk makarna üreticilerinin fikri olarak ortaya çıkmış. Sonrasında makarna hakkında etkinlikler ile toplantıların düzenlendiği, uluslararası anlamda kutlanan özel bir güne dönüşmüş. Her yıl bir şehirde düzenlenen etkinliklerde makarna üreticileri bir araya geliyor.

DÜNYA MAKARNA GÜNÜ NE ZAMAN?

En sevilen yemeklerden biri olan ve İtalyan mutfağının vazgeçilmezlerinden sayılan makarna, çok uzun zamandır hayatımızda. Onlarca farklı sosla tatlandırılabilen ve eşlik ettiği neredeyse tüm yemeklerin yanına yakışan makarna, çok seviliyor. Bu sevginin sonucu olarak ortaya çıkan Dünya Makarna Günü, önemli bir simge. 1998 yılından beri her 25 Ekim'de kutlanan bu özel günün fikir babası ise Türk makarna sanayicileri.

DÜNYA MAKARNA GÜNÜ NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

1995 yılında bir araya gelen Dünya Makarna Sanayicileri, Roma'da toplandı ve o toplantıda böyle bir özel gün fikrini ortaya atıldı. Bu özel gün düşüncesi 1997 yılında Amerika'da konuşuldu ve 25 Ekim'in Dünya Makarna Günü olarak kutlanması da o toplantıda kararlaştırıldı. Her yıl farklı bir şehirde düzenlenen organizasyonda çeşitli etkinlikler yapılıyor. Organizasyon, bu sene Dubai'de gerçekleştiriliyor.

BOLONEZ SOS NASIL YAPILIR?

Makarnaya en çok yakışan soslardan biri olan bolonez sos nasıl yapılır? İşte tarifi.

Bolonez sos malzemeler:

yarım çay bardağı zeytinyağı
1 orta büyüklükte soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Fesleğen
1 bardak dolusu küp doğranmış domates
Yarım çay bardağı ketçap
1 yemek kaşığı salça
200 gram kıyma

BOLONEZ SOS TARİFİ;

Tavaya önce zeytinyağını dökün ve sarımsakları bu yağda kavurun. Daha sonra rendelenmiş soğan ve kıymayı ekleyin. Kıymanın tane tane olmasının ardından da salçayı dökün. Karıştırdıktan sonra domatesi ekleyin ve ardından baharatları ekin. Birkaç dakika kaynatıp ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Makarnanın üstüne bol bol döktükten sonra sosunuz hazır.