Poğaçaların, böreklerin olmazsa olmazı
çörek otu, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Yüzyıllardır şifalı içeriği sayesinde hastalıklara karşı tüketilen çörek otu;
bronşit, astım, romatizma, alerji, tansiyon gibi hastalıklara meydan okuyor. İç Hastalıkları ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Mehmet Emin Erdem; çörek otunun A, H, C, B1, B2, B6, C vitaminleri, çinko ve magnezyum içerdiğini söylüyor. "Anne sütünü arttırmada yardımcı olur, bağırsak sistemini güçlendirir, cildi nemlendirir, kanser hastalığına karşı koruyucu görev üstlenir, kan şekerini düzenler. Hastalıklara karşı direnci azaltır, vücudu dinç tutup yorgunlukları önler" bilgisini veriyor. Çörek otunun fazla kullanımının zararlı olduğunu vurgulayan Dr. Erdem, "Tansiyon düşürücü ve idrar söktürücü gibi ilaç kullananların çörek otu tüketiminde
aşırıya kaçmaması gerekir. Bilinçsiz kullanımda rahatsızlıklara yol açabilir" diyor.