Bir bardak çay kanseri kovar

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2018 Güncelleme 14 Ekim 2018, 01:56
Bir bardak çay kanseri kovar

İÇİNDEKİLER

Türk halkının vazgeçilmez içeceği çay, akşam sohbetlerini renklendiriyor.
Sohbetleri tatlandırıyor.
Sağlığa olan faydalarıyla da göz dolduruyor. Japon bilim adamlarının Osaka Üniversitesi'nde yaptığı araştırmaya göre çayın faydaları şöyle sıralanıyor:

● KALP DOSTU:
Bilimsel çalışmalar günde 4 fincan içilen çayın inme riskini azalttığını gösterir.
● KANSERSAVAR:
Çayda bulunan polifenol ve kateşinlerin bazı kanser türlerinin oluşumuna karşı koruyucu etkisi bulunur.
● GÜÇLÜ
KEMİKLER:
Çayda bulunan fitokimyasallar güçlü kemikleri destekler.
● STRESE
SON: Rahatlama ve konsantrasyon sağlar. Günde ortalama 3 fincan çay içmek, stresten korur.
● YAĞLARI ERİTİR:
Bilimsel çalışmalar çayın karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığını ve zayıflamaya yardımcı olduğunu gösterir.