Son dakika: Meteoroloji İstanbul'u yine uyardı! İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? 12 Ekim 2018 Cuma hava durumu

Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna ilişkin son veriler eşliğinde yeni tahminlerini yayınladı. Özellikle Marmara Bölgesi başta olmak üzere İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli için "şiddetli sağanak yağış" uyarısı yapıldı. Haftanın son iş günü öncesi vatandaşlar tatil günü havanın nasıl olacağını da merak ediyor. Hafta sonu İstanbul'da hava nasıl olacak? en çok sorulan soruların başında geliyor. İşte hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 12 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2018, 08:59
Son dakika: Meteoroloji İstanbul’u yine uyardı! İstanbul’da bugün hava nasıl olacak? 12 Ekim 2018 Cuma hava durumu

İÇİNDEKİLER

Haftanın son iş gününde Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün ve hafta sonu için yeni tahminlerini açıkladı. Marmara Bölgesi için şiddetli sağanak yağış uyarısı yapılırken, cumartesi ve pazar günü yurdun büyük bölümünün yağış etkisi altında olacağı bildirildi. İşte hava durumu tahminleri...



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Marmara Bölgesi'nde bugün parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar İstanbul'un batısı, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.



Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerine kadar İstanbul'un Avrupa Yakası ile Kırklareli ve Tekirdağ'da kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekiyor.

12 EKİM 2018 CUMA HAVA DURUMU

13 EKİM 2018 CUMARTESİ HAVA DURUMU

14 EKİM 2018 PAZAR HAVA DURUMU