İŞKUR'dan 2167 kişiye KPSS şartsız işe alım müjdesi! İŞKUR TYP ilanına nasıl başvurulur?

İŞKUR aracılığı ile her gün binlerce kişi yeni iş bulurken, işsiz vatandaşlara bir müjdeli haber daha geldi. İŞKUR TYP kapsamında 2167 kişiye KPSS şartsız iş imkanı tanınacağı duyuruldu. Peki İŞKUR TYP'ye kimler başvurabilir? İŞKUR TYP'ye nasıl başvurulur? İŞKUR TYP ilanları nasıl sorgulanır? İşte İŞKUR aracılığı işe iş bulmanın püf noktaları...

Giriş Tarihi 02 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2018, 09:33
İŞKUR’dan 2167 kişiye KPSS şartsız işe alım müjdesi! İŞKUR TYP ilanına nasıl başvurulur?

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca iş arayan vatandaşın gözü sürekli İŞKUR ilanlarında. İŞKUR'da her gün yüzlerce yeni ilan yayına girerken binlerce vatandaş da iş buluyor. İŞKUR TYP kapsamında KPSS şartı aranmadan güvenlik görevlisi, bakım onarım personeli ve çevre temizliği kadrolarına toplam 2167 kişinin alınacağı duyuruldu. Peki İŞKUR ilanlarına nasıl başvurulur? İŞKUR'dan iş nasıl bulunur? İŞKUR iş ilanlarına nasıl bakılır? İşte İŞKUR'dan iş bulmanın yolları...

İŞKUR TYP PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?​
İŞKUR TYP alımları için herhangi bir KPSS şartı istemiyor. TYP'ye katılmak isteyen adayların 18 yaşını bitirmiş olması, İŞKUR'a kayıtlı işsiz olması, emekli, malul, dul ve yetim ağlığı almıyor olması, açıköğretim ve açık lise hariç öğrenci olmaması, TYP programının başladığı gün itibariyle herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olması gerekiyor. Ayrıca terör örgütleriyle herhangi bir bağlantısı olan adayların tespitinde adayların başvuruları geçersiz sayılıyor.

TYP'YE NASIL BAŞVURULUR? TYP SEÇİMLERİ NASIL YAPILIR?
TYP'ye başvurmak isteyen adaylar aşağıdaki tablodan çalışabilecekleri il, ilçe, kurum ve uygulama alanlarını inceleyebilir. Ardından adaylar İŞKUR temsilcilikleri üzerinden birebir ya da İŞKUR e-şube üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

Ön başvuruların alınmasının ardından liste yöntemi veya noter kurası ile personel seçimleri yapılır. Gerektiği durumlarda kontenjanların bir bölümü kura ile bir bölümü liste yöntemiyle gerçekleştirilir. Adaylar başvurmak istedikleri TYP programının kodunu e-şube üzerinden girerek o uygulama için tercih edilecek seçim yöntemini görebilirler.

Adaylar eğer liste yöntemi ile tercih edilecek bir alana başvuru gerçekleştirecekse İŞKUR'dan meslek danışmalığı hizmeti alması ve o işe yönlendirilmesi gerekir. Ayrıca liste yönteminde adaylara yapılacak mülakat ile işe uygun olup olmadıkları da belirlenecektir.

HANGİ KURUMLAR PERSONEL ALIMI YAPIYOR?​
İŞKUR TYP üzerinden Milli Bakanlığı'na bağlı okullar, il-ilçe müdürlükleri, belediyeler ve hastaneler personel alımı gerçekleştiriyor.



İŞTE İŞKUR'DAKİ TYP İLANLARI

İŞTE İŞKUR'DAKİ TYP İLANLARI

İŞTE İŞKUR'DAKİ TYP İLANLARI

İŞKUR TYP personel alım ilanlarına ulaşmak ve başvuruda bulunmak için TIKLAYIN.

Yukarıdaki listedeki ilanların ayrıntılarını öğrenmek için e-şube üzerinden giriş yaparak TYP kodu ile arama yapabilirsiniz. Dilerseniz herhangi bir alandan formu doldurmadan sayfanın sol üstündeki 'ara' butonuna tıklayarak tüm ilanları görebilirsiniz.