Adana'da zorla evlendirilen 14 yaşındaki çocuk kurtarıldı

Sapık okul müdürünü hapse gönderen Saadet öğretmenin derneği, polisi aradı. Zorla evlendirilen 14 yaşındaki çocuk gelin kurtarıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2018 Güncelleme 02 Ekim 2018, 00:40
Adana’da zorla evlendirilen 14 yaşındaki çocuk kurtarıldı

İÇİNDEKİLER

Öğretmen Saadet Özkan, dört yıl önce İzmir'de 6 kız öğrenciyi taciz eden ilkokul müdürünü hapse gönderdi. ABD'de 'dünyanın en cesur kadınları' arasında gösterildi. Taciz ve tecavüzcülere savaş açan genç öğretmenin mücadelesi bitmedi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği'ni faaliyete geçirdi. Bu dernek önceki gün Adana'da bir skandalı önledi.

DEVLET KONTROLÜNDE
Polisi arayan üyeler, 14 yaşındaki K.A. adlı kız çocuğunun İ.G. (23) ile evlendirileceğini söyledi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, düğün salonuna operasyon düzenledi. Damat tarafının gözaltına alındığı öğrenildi. Çocuk gelin K.A.'nın ise devlet korumasına alındığı bildirildi. İl Sorumlusu Avni Yiğit Göksu, "Gözaltına alınan babası ve damadın gece geç saatlerde serbest bırakıldığını öğrendik. Ucu ucuna yetiştik. 1 saatte bir kızımızın hayatını kurtarmak için canla başla mücadele ettik. Umudumuz, kızımızın kendi istediği gibi hayatını sürdürmesi ve baba ile damadın en ağır şekilde cezalandırılması" diye konuştu.



Saadet Özkan, geçen yıl ABD'de 'Dünyanın En Cesur Kadınları' arasında gösterildi.

Skandal olaya, ünlü oyuncu Bergüzar Korel de tepki gösterdi. Korel paylaşımında, "Çocuk gelin yoktur. İstismar edilen, zorla evlendirilen çocuk vardır. Sessiz kalmayın, bu çocuklar hepimizin, biz sahip çıkacağız, başka yolu yok" dedi.