Enfeksiyona karnabahar kansere bal kabağı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2018 Güncelleme 30 Eylül 2018, 02:11
Enfeksiyona karnabahar kansere bal kabağı

İÇİNDEKİLER

Sonbaharın gelmesiyle havalar serinlemeye başladı. Nar, turp, bal kabağı, ıspanak, karnabahar gibi sebzeler de pazar tezgahlarında yerini aldı. Hastalıklardan koruyan, bağışıklığı güçlendiren besinlerin faydaları şöyle sıralandı:
NAR: Doğal antioksidan olan nar, içerdiği C vitamini ile kalbi ve damar sağlığını güçlendirir.
TURP: Bağışıklığı güçlendirir, bağırsakları temizleyerek kabızlığı giderir.
BRÜKSEL LAHANASI: Yüksek posa içeriği ile bağırsakları kuvvetlendirir. Tokluk hissi verir.
BAL KABAĞI: Akciğer, kolon, mesane, meme gibi kanser türlerinden korur. Katarakt, sarı nokta gibi göz hastalıklarını önler.
KARNABAHAR: İdrar yolu enfeksiyonlarını bitirir. Bağırsakları çalıştırır.