Hamsi nasıl yapılır? Hamsinin faydaları nelerdir?

En çok tüketilen balık çeşitlerinden biri olan hamsi aynı zamanda bir şifa deposu. Fakat bu zamana kadar hamsiyi yanlış tüketiyormuşuz. Peki hamsi nasıl tüketilir? Hamsinin faydalarından yararlanabilmek için hamsiyi nasıl pişirmek gerekir? İşte sağlığınız için öneriler.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 24 Eylül 2018, 17:13
Hamsi nasıl yapılır? Hamsinin faydaları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Hamsi kuşkusuz ülkemizde en çok sevilen balık çeşidi. Kış aylarında ondan daha popüleri yok. Fakat bu zamana kadar hamsiyi yanlış tüketiyormuşuz. Peki hamsi nasıl tüketilmeli?

Hamsi tavasından buğulamasına her şekilde afiyetle yediğimiz hamsi balığını, hepimiz yanlış tüketiyormuşuz.

Farklı farklı şekillerde tüketilen hamsi balığının daha önce duymadığınız püf noktalarından bahsedeceğiz.

Uzmanlar hamsi, istavrit gibi küçük balıkları kılçıkları ile yemeyi tavsiye ediyor. Çoğumuz ızgara ve buğulamasını yaparken hamsiyi kılçıklarından temizler ve aslında epeyce zaman harcarız.

Ancak Omega 3 ve kalsiyum nedeniyle kemik sağlığı için önemli bir kaynak olan hamsi ve istavriti kılçığı ile tüketmek daha yararlı. Balığın içindeki iskelette bulunan kalsiyum kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Kılçık bakımından en küçük ve çiğnenebilen balık ise hamsidir.

Uzmanlar, özellikle balığın, hamileler ve yaşlılar için kalp hastalıkları, alzheimer, görme bozuklukları, ruh sağlığı, prostat, astım, şeker gibi hastalıklara karşı koruyucu olduğunu bildirmektedir.

Hamsi, yağda eriyen A ve D vitaminleri yönünden oldukça zengindir. Kansızlığın önlenmesine yardımcı olur.