Son dakika: Sedanur'dan acı haber geldi! 7 gün önce Kars'ta kaybolan Sedanur Güzel'in cansız bedeni bulundu

Karsta 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cansız bedeni bulundu. Vali Doğan, "Ceset, köye bir kilometre uzakta, üzeri taşlarla örtülü vaziyette Kars İl Jandarma JAK timleri tarafından bulundu." dedi. Olay yerine gelen ailenin feryadı yürekleri dağladı. Acı haberi alan baba Abdullah Güzel ise olay yerinde fenalaşarak baygınlık geçirdi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2018, 11:50
Son dakika: Sedanur’dan acı haber geldi! 7 gün önce Kars’ta kaybolan Sedanur Güzel’in cansız bedeni bulundu

İÇİNDEKİLER

Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu. Kars Valisi Rahmi Doğan, yeni gözaltıların da olabileceğini söyledi. Sedanur'un kaybolması ile ilgisi olduğu iddiasıyla komşu Ertan B. de tutuklanmıştı.

Sedanur Güzel'in cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, şunları söyledi:

'ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KESİN'

Şu an net bir bilgi yok ama öldürüldüğü kesin. Tutuklu kişinin bir takım sabıkaları var. Olayla bağlantılı kısımları da olduğu için mahkeme tarafından tutuklandı. Ama Sedanur'un öldürüldüğü kesin. Dolayısıyla gerekli incelemeyi yapıyoruz. Aralıksız olarak arama faaliyetlerine devam ettik.

YENİ GÖZALTILAR OLACAK MI?

Gerekli incelemeyi arkadaşlar yapacaklar. İz bırakmıştır bu işi yapan kişi diye düşünüyoruz. Ve gereği de yapılacaktır. Ben hem aileye hem de Türkiye'ye başsağlığı diliyorum. İhtimal dahilinde, olay neticeden itibaren geriye doğru gidildiğinde bir takım izlerle olay aydınlatılmaya çalışılacaktır. Muhtemeldir ki olabilir.

CESET SONRADAN MI ORAYA GETİRİLDİ, İNCELENİYOR

Köye 1 kilometre mesafede bir yer. Köy hem çok çalılık hem de kayalık bir alan. Dolayısıyla arkadaşlarımız sabır itibariyle cesede ulaştılar. Savcı Bey şu an olay mahalline intikal etti. Gerekli otopsi işlemleri yapıldıktan sonra arkadaşlar tahkikati devam ettireceklerdir. Bu civar üzerinde arama yapılmıştı ama önceden mi Sedanur'un cesedi oradaydı yoksa sonradan mı getirilip oraya konduğunu arkadaşlar inceliyor. Köyde jandarma karakolumuz mevcut. Sedanur'un evi ile jandarma karakolunun arasındaki mesafe 100 metre civarında. Dolayısıyla olayın olduğu yerde çocuğun kaybolma ihtimali yok. Buradaki olayın nasıl olduğunu tespit etmek biraz zor. Delillere ulaştıkça olayda aydınlanmış olacak diye düşünüyorum.''

SEDANUR'UN YAKINLARI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerince Sedanur Güzel'in cesedinin toprağa gömülü ve üzeri taşlarla örtülü halde bulunduğunu öğrenen yakınları ile vatandaşlar olay yerine geldi.

Jandarmanın çevre güvenliği aldığı söz konusu alanda toplanan Güzel'in yakınlarından bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.


ACILI BABA OLAY YERİNDE BAYILDI

Olay yerine gelen ailenin feryadı yürekleri dağladı. Acı haberi alan baba Abdullah Güzel ise olay yerinde fenalaşarak baygınlık geçirdi. Fenalaşan babaya ilk yardım ekiplerince müdahale edildi.

''YAPAN KİŞİLER EN AĞIR CEZAYI ALMALI''

Sedanur Güzel'in cesedinin bulunmasının ardından köylüler tepki gösterdi. Herkesin çocuğu olduğunu belirten vatandaşlar, "Ceset 200 metre aşağı da dere kenarında AFAD ekipleri tarafından bulunmuş. Bu bizim evladımız, herkesin evladı var yapan kişilerin en ağır ceza alması lazım. 9 yaşındaki bir çocuğa yapılır mı bu herkesin çocuğu var. Biz bu adamı içimizde istemiyoruz. İdam istiyoruz" dedi.

Devletin gereken cezayı vereceğine inandıklarını söyleyen köylüler, "İdam istiyoruz. Devletimize güveniyoruz. Yapanın bulunup ailesi ile hemen gönderilmesini istiyoruz. Yoksa biz cezasını vereceğiz. Gözümüzün önünde idam edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

SEDANUR 16 EYLÜL'DEN BERİ KAYIPTI

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve toplamaya çıkan Sedanur Güzel (9) kaybolmuştu. Köylülerle kırsalda arama çalışmalarından sonuç alamayan aile durumu jandarmaya bildirmişti.

Sedanur'un kaybolması ile ilgisi olduğu iddiasıyla komşu Ertan B.tutuklanmıştı.

SON GÖREN KİŞİ TUTUKLANDI

Kars'ın Kağızman ilçesinde Sedanur Güzel'in kaybolmasıyla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Müge Anlı'nın programına katılmak üzere köyden ayrılmak isterken güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınan E.B.'nin telefonundan çok sayıda video ve fotoğraf bulundu.

SAHTE KİMLİKLE FİRARDAN DOLAYI ARANIYORDU

Jandarmadaki ifadesinde çocuklarının yanına gittiğini ifade eden E.B. aralarında bahçe duvarı olduğunu ve duvarı geçerek çocuklarla herhangi bir temas kurmadığını iddia etti.

Jandarmadaki işlemlerinde üzerinde ağabeyisinin bilgilerini içeren sahte kimliği firardan dolayı arandığı için yaptırdığını belirten E.B., jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.