Cinsel isteksizliğin çaresi ne?

Takvim Gazetesi yazarı Dr. Nafiz Karagözoğlu bugün köşesinde yazdığı yazıda yine okuyucuların sorularını cevapladı. İşte Karagözoğlu'na sorulan sorular ve yanıtları...

Giriş Tarihi 14 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 14 Eylül 2018, 08:49
Cinsel isteksizliğin çaresi ne?

İÇİNDEKİLER

Yaş 22. Yeni evlendim. Eşimle cinsel ilişkiye girmeye çalışıyorum. Tam bir şey olamadan boşalıyorum. O da sıkılıyor. İlaç kullansam mı?

YENİ evli çiftlerde cinsel ilişkinin başında sıkıntılar olabilir.
Daha önce eğitimi ve deneyimi olmayan durumlar olduğundan sabır, sevgi ve gayret gerekiyor.
En büyük sıkıntı korkmanız.
Eşiniz de siz de bunu utanarak korkarak yaşamaya çalıştığınız sürece çözümler gecikebilir.
Başarılı başarısız olmak diye bir şey yoktur. Hem kendi bedeninizi hem eşinizin bedenini tanımak ve bir arada olmaktan zevk almak için yeterince zamanınız olduğunu unutmayın. Bununla birlikte bazı hastalıklar, çeşitli ilaç kullanımları, uyuşturucu, alkol, sigara kullanımı bu duruma neden olabilir. Önce tekrar baştan deneyin. Rahat olun.
Yine de şikayetler devam ederse iç hastalıkları, üroloji ve psikiyatri uzmanına başvurmak gerekebilir.

İSTEKSİZLİĞİN ÇARESİ NEDİR?
Nafiz Bey, merhaba. 57 yaşındaki eşimde sürekli bir cinsel isteksizlik söz konusu. Bunun bir çaresi var mı? Neden olur?

Tabi ki çaresi olabilir. Cinsel İsteksizlik özellikle moralimizle, huzurumuzla, kaygımızla oldukça ilgili bir durumdur. Kişilerin günlük hayatındaki, borç, iş güvencesi, hastalık hali kaygıları varsa cinsel İstek ortaya çıkmayabilir. Eşlerin birbirleri ile ilgili beklentileri, istekleri, saygıları ve sevgileri de önemli bir belirleyicidir. Cinsel ilişkiye girebilmek için sakin, güvenli bir mekan yoksa yine istek gelişmesi geç güç olabilir. Yine de kadınlarda menopoz, erkeklerde andropoz, her iki cinste de troid çalışmasındaki bozukluklar, testosteron hormon düzey anormallikleri, kullanılan ilaçlar varsa yan etkileri gibi durumlar da Cinsel İsteksizlik ortaya çıkabilir...

Cinsel organımda ve torbalarımda yanma gibi garip bir his var. İdrarım ağrılı oluyor. 'Dereotu kaynat iyi gelir' dediler. Gerçekten iyi gelir mi?

DEREOTU satın aldığın adama iyi gelir. Hemen doktora gitmen sana daha iyi gelir. Öncelikle İç Hastalıkları Uzmanına hemen git. Neden mi? Genel muayene birçok ihtimali değerlendirmek için gerekli. Cinsel organlar ve onların bölgesinde garip bir his ve Orgazm olamama tarifin "Atılamayıp biriken İdrar" için Nörolojik bir ihtimali kuvvetlice düşündürür. Bel fıtıkları bile bu şik‚yetleri yapma ihtimali taşıyabilir.
Üroloji, Nöroloji ve hatta belki de Fizik Tedavi Uzmanına ihtiyaç duyulabilir. Şik‚yetlerin önemli gecikirsen gittikçe artacak gibi duruyor.

Dr. Nafiz Karagözoğlu'nun diğer yazılarına gitmek için tıklayın